Marcel Ciolacu, despre blocajul de la Tarom: Părerea mea este că a fost o mare greşeală, faţă de client, faţă de români

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre blocajul de la Tarom, în urma căruia mai multe curse aeriene au rămas la sol, în urma unei greve ascunse a piloţilor, că părerea sa este că a fost o mare greşeală, faţă de client, faţă de români.

”Nu s-a găsit un dialog şi s-a recurs la acest sistem, această crăpătură în contractul colectiv de muncă, părerea mea este că a fost o mare greşeală, faţă de client, faţă de români. Pentru că, trebuie să anunţi, e dreptul fiecăruia să facă grevă anunţată, nu am niciun drept nici eu nici nimeni să recurgem la astfel de artificii să punem oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport”, a spus premierul Ciolacu.

”Cred că a fost o scăpare şi sper ca cei care s-au implicat în acest lucru, să îşi fi dat seama în acest moment că nu este abordarea corectă într-un stat dezvoltat şi democratic cum este România”, a mai arătat premierul.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, marţi seară, că situaţia creată de anularea a zeci de zboruri TAROM în urmă cu o zi va costa compania peste 2 milioane de euro. Odată este valoarea biletelor, care trebuie rambursată, şi apoi sunt despăgubirile oferite pasagerilor. Grindeanu a spus că”n-a picat bine toată această poveste”, având în vedere că se fac eforturi pentru redresarea companiei naţionale.

În plus, ministrul afirmă că revendicările salariaţilor companiei sunt justificate, însă modalitatea în care aceştia au acţionat ”arată lipsă de respect faţă de pasageri”.

Zeci de zboruri TAROM au fost alunate, luni, după ce mai mulţi piloţi s-au declarat inapţi de zbor. Deşi procedura este prevăzută de legislaţie, decizia piloţilor a venit cu scurt timp înainte de ora anunţată a zborurilor, ceea ce a afectat mii de călători. Grindeanu a afirmat, luni seară, că a fost, de fapt, o grevă mascată.

„A Fistful of Dollars”, clasicul film al lui Sergio Leone şi Clint Eastwood, va avea un remake

Accesul la putere al extremei drepte este ”doar amânat”, anunţă Marine Le Pen la Adunarea Generală. Realeasă şefa grupului RN, ea acuză NFP că vrea să ”ia cu forţa” Matignonul. ”Este asaltul lor al Capitoliului”