Acest lucru vine după ce un șef militar de top a declarat parlamentarilor că Marea Britanie ar fi pregătită să lupte „diseară” în cazul în care Vladimir Putin ar lovi o altă națiune din Europa de Est.
Un canal Telegram administrat de jurnaliști din bazinul Kremlinului a împărtășit în mod înfricoșător faptul că Putin ar organiza o întâlnire secretă în această seară.
Acesta a adăugat că, Kremlinul nu a dezvăluit încă despre ce ar urma să fie vorba, în timp ce temerile legate de un război total amenință întreaga lume.
Canalul a dezvăluit, de asemenea, că nu a existat niciun contact între Rusia și SUA, ostilitățile dintre cele două ajungând la punctul de fierbere.
Între timp, generalul-locotenent Rob Magowan a făcut o declarație înfricoșătoare în fața comisiei pentru apărare a Camerei Comunelor, afirmând că Marea Britanie va fi pregătită să lupte.
El a declarat pentru BBC Radio Bristol: „Noi nu suntem în război, dar Ucraina cu siguranță este, pentru că Ucraina a fost invadată de Rusia, iar acest război durează acum de puțin peste 1.000 de zile.
„Acestea sunt 1 000 de zile de agresiune din partea Rusiei și 1 000 de zile de sacrificiu pentru Ucraina, și de aceea am spus în mod constant că suntem alături de Ucraina. Nu-i putem permite lui Putin să câștige acest război”.
De asemenea, el a catalogat Rusia drept „agresor” și a declarat că „războiul s-ar putea încheia astăzi dacă Putin ar înceta să mai fie agresiv”.
Această declarație vine în contextul în care Regatul Unit a dat undă verde Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow de producție britanică pentru a lovi în interiorul Rusiei.
Parlamentarii ucraineni se pregătesc pentru un atac cu rachete rusești asupra clădirii parlamentului lor, după ce unul dintre foștii generali de top ai țării a afirmat în mod straniu că al Treilea Război Mondial a început oficial.
Putin a declarat joi că războiul său din Ucraina escaladează spre un conflict global după ce SUA și Marea Britanie au permis Ucrainei să lovească mai adânc în interiorul Rusiei cu rachete Storm Shadow și ATACMS.
De atunci, Putin a avertizat Occidentul că Moscova ar putea contraataca devastator.
Ca răspuns direct la atacurile Ucrainei, Putin a declarat că Rusia a lansat un nou tip de rachetă balistică hipersonică denumită „Oreshnik” asupra unei întreprinderi de apărare din orașul ucrainean Dnipro.
Această rachetă mortală, potrivit lui Putin, se deplasa cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului și, prin urmare, nu putea fi interceptată.
Sursele rusești susțin că raza de acțiune era de 5 000 km – ceea ce ar permite Rusiei să lovească devastator cea mai mare parte a Europei și coasta de vest a SUA.
Inițial, s-a crezut că Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), însă SUA au clarificat că acest lucru este incorect.
Într-un discurs televizat de joi, Putin a declarat: „Rusia se consideră îndreptățită să folosească arme împotriva instalațiilor militare ale țărilor care permit folosirea armelor lor împotriva Rusiei.
„Din acest moment, așa cum am subliniat în mod repetat, conflictul din Ucraina, provocat de Occident, a dobândit elemente de natură globală”.
Confirmând utilizarea noului Oreshnik, dictatorul nebun a jubilat: „A fost testat, printre altele, unul dintre cele mai noi sisteme rusești de rachete cu rază medie de acțiune.
În acest caz, cu o rachetă balistică într-un echipament hipersonic fără arme nucleare. Inginerii noștri au numit-o Oreshnik.
„Ca răspuns la utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune americane și britanice, la 21 noiembrie a acestui an, forțele armate ruse au lansat un atac combinat asupra uneia dintre instalațiile complexului militar-industrial din Ucraina.”
El a avertizat că ar putea folosi arma împotriva țărilor care au permis Kievului să își folosească rachetele pentru a lovi Rusia.
Și că în prezent nu există mijloace de a contracara o astfel de armă.
Dictatorul a adăugat: „Dacă este necesar, vom alege ținte pentru distrugere. În prezent, nu există mijloace de a contracara astfel de arme. Este imposibil.
„Recomand elitelor conducătoare ale acelor țări care se gândesc să se alieze împotriva Rusiei să ia serios în considerare acest lucru.”
Acum există temeri că Rusia are în arsenalul său până la 10 dintre aceste noi rachete balistice terifiante.
Șeful adjunct al Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Ucraina, Vadym Skibitskyi, a declarat că, dacă atacul cu rachete a fost „cercetare și utilizare pentru luptă”, atunci „vor mai exista cel puțin zece”.
Kremlinul a declarat că un atac asupra Ucrainei folosind racheta recent dezvoltată a fost un mesaj către Occident că Moscova va răspunde dur oricăror acțiuni „nesăbuite” ale Occidentului.
Marioneta lui Putin și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că Occidentul „nu poate rămâne fără o reacție din partea Rusiei” atunci când produce și furnizează rachete pentru Ucraina.
Peskov a declarat: „Partea rusă și-a demonstrat în mod clar capacitățile, iar contururile acțiunilor de retorsiune viitoare în cazul în care preocupările noastre nu sunt luate în considerare au fost destul de clar conturate”.
El a adăugat că Putin rămâne deschis dialogului, dar că administrația demisionară a președintelui Joe Biden „preferă să continue pe calea escaladării”.
Ucraina a catalogat atacul Rusiei drept o intensificare majoră a „amploarei și brutalității” războiului de către un „vecin nebun”.
Iar SUA au declarat că Moscova este de vină pentru escaladarea conflictului „la fiecare pas”.
Zelensky a declarat că noua rachetă balistică hipersonică a atins viteza și înălțimea unei ICBM.
ICBM-urile au o rază de acțiune de peste 5.500 km și au fost concepute pentru războiul nuclear.
Acestea explodează la limita spațiului și pot atinge viteze de 13 000 km/h înainte de a se prăbuși aproape de țintele lor.
Ministrul britanic al apărării, John Healey, a declarat că Rusia a planificat atacul „de luni de zile”.
Membrii NATO din Europa de Est, inclusiv Letonia și Estonia, au urmărit cu nerăbdare invazia sângeroasă a Rusiei în Ucraina de la începutul acesteia în 2022.
Finlanda, care se învecinează cu Rusia la est, a sporit securitatea națională prin publicarea unor sfaturi pentru cetățeni, pentru a se pregăti „pentru incidente și crize”.
Cetățenilor nordici li s-a spus, de asemenea, să se pregătească pentru război și li s-au înmânat ghiduri de supraviețuire înfricoșătoare.
Planurile de pregătire ale Germaniei pentru cel de-al Treilea Război Mondial au fost, de asemenea, dezvăluite într-un document secret de 1 000 de pagini.
China a reiterat apelurile la „calm” și reținere din partea tuturor părților implicate în război.
Bejing a declarat vineri: „Poziția Chinei cu privire la problema Ucrainei a fost consecventă și clară, susținând soluționarea crizei prin mijloace politice și evitarea escaladării situației”.
China susține că este o parte neutră în ceea ce privește războiul din Ucraina și afirmă că nu trimite asistență niciuneia dintre părți – spre deosebire de SUA și alte națiuni occidentale.
Dar se știe că China rămâne un prieten politic și economic apropiat al lui Putin și chiar al Rusiei.
NATO a catalogat anterior Beijingul drept un „facilitator decisiv” al războiului.
Kievul a lansat rachete ATACMS americane împotriva teritoriului lui Putin în cursul nopții de luni spre marți – și rachete britanice Storm Shadow miercuri.
Rusia a amenințat că va „reacționa în consecință”, ambasadele din capitala Kiev fiind închise ieri de teama unei represalii.
Un general nord-coreean de rang înalt a fost rănit joi în atacul cu rachete ucrainene Storm Shadow asupra regiunii ruse Kursk.
Prietenul lui Putin, Kim Jong Un, a avertizat cu privire la riscul unui război nuclear „distructiv” și s-a dezlănțuit împotriva Occidentului pentru ajutorul acordat Ucrainei.
Într-un discurs susținut joi la o expoziție militară, dictatorul grăsuț a avertizat că „niciodată” peninsula coreeană nu s-a confruntat cu „o confruntare atât de periculoasă și acută”, relatează KNCA.
Tensiunile fierbinți „ar putea escalada în cel mai distructiv război termonuclear”, a spus el.
Ambasadorul Moscovei în Regatul Unit a acuzat Marea Britanie că este „direct implicată” în războiul din Ucraina, după atacul Storm Shadow împotriva unor ținte din interiorul Rusiei.
Andrei Kelin a declarat pentru Sky News: „Marea Britanie și Regatul Unit sunt acum direct implicate în acest război, pentru că această tragere nu poate avea loc fără personalul NATO, dar și fără personalul britanic”.
Noua politică permite Moscovei să utilizeze arme nucleare împotriva statelor nenucleare, iar Rusia a declarat că această mișcare ar trebui considerată un avertisment pentru Occident.
Păpușarii propagandiști ai lui Putin au lansat la televizor amenințări la adresa SUA și a Marii Britanii, iar Dmitri Peskov, unul dintre cei mai importanți lachei ai Kremlinului, a jurat că utilizarea rachetelor non-nucleare occidentale de către armatele ucrainene ar putea declanșa un răspuns nuclear.