Wimbledon: Musetti l-a învins pe Fritz în cinci seturi şi îl va înfrunta pe Djokovici în semifinale

Lorenzo Musetti a reuşit miercuri probabil cea mai bună prestaţie în turneele de grand slam din cariera sa, învingându-l pe Taylor Fritz cu 3-6, 7-6(5), 6-2, 3-6. 6-1, în sferturi la turneul de la Wimbledon. Astfel, jucătorul în vârstă de 22 de ani a devenit al patrulea semifinalist italian la simplu masculin din istoria competiţiei.

În faza următoare, italianul îl va înfrunta pe Novak Djokovici.

„Nu cred că mi-am dat seama încă ce am făcut”, a spus Musetti în interviul său de pe teren. „Vorbeam cu echipa mea despre cum să joc pe marea scenă… A fost prima dată când am avut ocazia să păşesc pe acest teren uimitor şi a fost o onoare pentru mine”.

Musetti, care are în palmares două titluri ATP, s-a stăpânit foarte bine în setul decisiv, după ce Fritz obţinuse al patrulea break în al optulea game. Italianul a luat un avans de două break-uri şi a jucat unul dintre cele mai bune meciuri ale sale, înainte de a obţine un triumf de trei ore şi 27 de minute.

Privind spre confruntarea cu Djokovici, Musetti a spus: „Este o legendă peste tot, dar mai ales aici, la Wimbledon. Mă aştept la o luptă mare. Este una dintre cele mai dificile provocări. Dar eu sunt un tip ambiţios şi îmi place să fiu provocat”.

Un bărbat a murit, după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc din Focşani

Burduja: Până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiţie a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic/ Acum un apartament gol din Primăverii, unde consumul este sub 100 de kWh, are acelaşi sprijin precum apartamentul unei familii cu trei copii