Geneva şi Basel sunt cele două oraşe încă în cursă pentru a găzdui Eurovision 2025/ VIDEO

SSR, grupul public elveţian de radiodifuziune, a anunţat vineri, că Geneva şi Basel sunt cele două oraşe încă în cursă pentru a găzdui a 69-a ediţie a show-ului TV Eurovision. Zurich şi Berna, care, de asemenea, au depus oferte, nu au fost selectate.

Presa elveţiană relatează că ofertele din Geneva, Basel, Zurich şi Berna au fost examinate pe baza unor criterii foarte precise, printre care locurile disponibile, transportul public, măsurile de securitate prevăzute, bugetul şi capacitatea hotelieră.

Site-ul oficial Eurovision precizează că au avut loc vizite la faţa locului. Geneva şi Basel vor trebui să îşi dezvolte în continuare ofertele pentru a fi selectate ca oraşe gazdă; decizia finală fiind aşteptată la sfârşitul lunii august.

Mass-media elveţiene citează un studiu realizat de Universitatea din Liverpool, conform căruia concursul a generat nu mai puţin de 62 de milioane de euro pentru oraşul englez atunci când a găzduit evenimentul în 2023.

Această ediţie elveţiană urmează victoriei ţării la evenimentul din acest an de la Malmö (Suedia). Artistul Nemo a câştigat cu melodia „The Code”. Elveţia a găzduit prima ediţie a Eurovision în 1956 la Lugano, apoi la Lausanne în 1989, după victoria cântăreţei canadiene Céline Dion, care reprezentase ţara în anul precedent.

Cristina Neagu, lecţie de zbor cu un avion de acrobaţie – VIDEO

Noul serial HBO Original „Dune: Profeţia” din universul creat de Frank Herbert, din noiembrie pe Max/ VIDEO