Discursurile lui Călin Georgescu îmbină mistica religioasă cu cea naționalistă. Cel puțin asta reiese și dintr-un discurs ținut de acesta la o Casă de Rugăciune Penticostală.
Discursul a fost postat pe internet acum patru zile. Se vede cum Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, se adresează credincioșilor, adaptându-se la retorică motivațională, moralizatoare, cu citate numeroase din Evanghelie. Printre considerațiile cu privire la morala și conduita creștină, în discurs, Călin Georgescu propune și idei naționaliste. Printre altele, prezintă condițiile pentru „reînvierea poporului român”, adăugând că trebuie să pregătim țara pentru „venirea lui Iisus Hristos”.
Călin Georgescu și-a început discursul în fața congregației cu sfatul ca oamenii să conștientizeze că ” Hristos a Înviat și așa ca învia și neamul românesc”. Nu pierde ocazia de a aminti că există amenințarea unor forțe occidentale malefice, degenerate, cum s-a exprimat candidatul la președenția României. ”Duminica a 20 a după Rusalii pericopa evanghelică este crucială pentru omenire pentru că domnul Nostru Iisus Hristos dă speranță celor fără de speranță. Și în mod special în aceste vremuri când este atacată însăși condiția creației de către forțe globaliste occidentale degenerate. Și noi le spunem exact cum ne-a învățat Domnul Nostru Iisus Hristos, ”Iartă-i Doamne că nu știu ce fac”, preciza Călin Georgescu în fața credincioșilor.
Discursul este mai apoi un melanj de idei religioase și patriotice, cu citate din Evanghelie, filosofi sau scriitori români. Călin Georgescu îi pomenește pe Eminescu, Ștefan cel Mare, pe strămoși, dar face și un laudatio naistului Gheorghe Zamfir. ”Poți să înțelegi un popor și să-i afli valorile, cum spunea maestrul Gheorghe Zamfir, care el însuși este expresia absolută a patriotismului românesc atunci când îi studiezi muzica, așa cum am auzit și eu astăzi. Sunetul, atitudinea, vibrația sufletească a foclorului românesc sunt unice. Pentru că ele sunt unice fiindcă fac relația care nu mai există, pe acest Pământ, neam om Dumnezeu. Și aici este identitatea noastră. Și de indentitatea noastră le este frică pentru că ea este sacră și sacrul nu înseamnă forță. În strămoși se află adevărul. Ștefan cel Mare, de peste o jumătate de mileniu strălucește în istorie pentru că s-a identificat cu linia neamului”, își continuă discursul Călin Georgescu, potrivit adevarul.ro.
În timpul discursului, Călin Georgescu a spus și condiția prin care neamul românesc va învia: ”Și spune Mesia, ”tinere îți spun ție, scoală-te”. Da, dar este o solicitare pentru noi toți oamenii să ne ridicăm deasupra tuturor acestor ispite, minciuni,iluzii, și să trăim în libertate, nu libertinaj. De aceea, pericopa evanghelică de astăzi se numește ”chemarea oamenilor la viață și libertate. Când libertatea este responsabilitate, este un mijloc de a trăi în adevăr. Fii tu însuți, acesta este cel mai important mesaj dat de Iisus Hristos. Pentru că în ziua în care fiecare inimă de român, va intra în remușcare în fața păcatului moral, în aceea zi, neamul românesc va Învia”, a precizat în fața adunări Călin Georgescu. Nu ezită să-l amintească și pe țăranul român, care pleacă cântând la muncă, ”pentru că știa că munca este mijlocul de creștere spirituală”. Evident, etica muncii fiind o altă condiție a „reînvierii”.
În încheierea discursului, Călin Georgescu rămâne pe latura naționalist-patriotică și îi anunță pe cei care-l ascultă, la adunare, că poporul român trebuie să se trezească și că trebuie, metaforic, din punct de vedere moral, să pregătească țara pentru venirea lui Hristos: ”Născut din istorie, din lumină, neamul românesc are nevoie ca astăzi fiii și fiicele lui să aibă forța precum strămoșii, să stăpânească destinul în ceas de cumpănă grea. A venit vremea să ne slujim neamul din care-am răsărit și ne-am ridicat. A venit vremea să pregătim țara pentru venirea lui Iisus Hristos. Amin!”.