Însă, acest detaliu are o importanță crucială, pentru vin! El nu este deloc doar o simplă alegere estetică, sau o relicvă a primelor sticle de vin, care astăzi nu mai este păstrată decât din tradiție. De fapt, acea adâncitură previne vinul din a exploda!
Adâncitura de pe fundul sticlelor de vin uniformizează presiunea interioară
Pentru vinul spumant, această adâncitură este foarte importantă, deoarece distribuie uniform presiunea interioară din sticlă. Astfel, pereții sticlei nu vor resimți o presiune foarte mare, iar dacă acea adâncitură nu ar exista, nu ar trece foarte mult timp până când sticla va exploda!
Deși pare un detaliu minor, pe care cei mai mulți dintre noi îl ignorăm, adâncitura de pe fundul sticlelor de vin este mult mai importantă decât am crede!
Chiar și cele mai scumpe sticle de vin prezintă acest detaliu minor! Iar dacă ne întrebăm care sunt acestea, ei bine, cel mai scump vin din lume este vorba despre un vin roșu de pe Domeniul Romanee-Conti, din Franța, scrie realitatea.net.
El a fost produs după cel de-al Doilea Război Mondial, iar din cauza dificultăților economice, numai 600 de stilce au putut fi făcute. Astăzi, acest vin din 1945 este cel mai scump din lume, iar la licitație din Geneva, o sticlă s-a vândut cu suma de 558.000 de dolari!