Sancţionarea Xiaomi de către administraţia Trump, în 2021, a determinat compania să construiască prima sa maşină electrică

O decizie a administraţiei Trump de a sancţiona compania chineză Xiaomi, la începutul lui 2021, a fost catalizatorul hotărârii companiei de a construi prima sa maşină electrică, a declarat directorul general Lei Jun, citat de Reuters.

Cel mai bine cunoscută pentru smartphone-urile şi electrocasnicele sale, Xiaomi a intrat anul acesta pe piaţa aglomerată de vehicule electrice din China, ca parte a strategiei sale de diversificare a portofoliului de produse.

Vorbind la un eveniment anual la Beijing, vineri, Lei a spus că Xiaomi a început să ia în considerare realizarea unui vehicul electric după ceea ce el a numit ”un accident”, un anunţ din ultimele zile ale administraţiei Trump care a plasat compania chineză pe o listă de sancţiuni din SUA.

„Am primit un telefon de la un prieten care spunea că am fost sancţionaţi. A fost ca un impuls din senin”, a spus Lei, care a adăugat că Xiaomi a convocat o şedinţă de urgenţă a consiliului de administraţie în acea zi, care a început lupta pentru a dezvolta o maşină electrică.

”Dacă nu ar fi fost impactul uriaş al sancţiunilor neaşteptate ale SUA, nu am fi pătruns neaşteptat în industria complexă de automobile”, a spus Lei, care şi-a dezvoltat o celebritate în China pentru prezentări de produse, transmise în direct.

Evenimentul de vineri, la care Lei a detaliat încercarea Xiaomi de a lansa un EV care să atragă cumpărătorii de la Tesla şi mărci de lux consacrate precum BMW, Audi şi Mercedes, a fost transmis la peste 1,5 milioane de oameni, pe platforma chineză de socializare WeChat.

Xiaomi a contestat sancţiunile din 2021 în instanţa federală şi a câştigat o anulare a acţiunii care ar fi restricţionat investiţiile americane, în luna mai a acelui an. Până atunci, Lei a spus că a lansat dezvoltarea a ceea ce a devenit SU7, un vehicul electric sportiv, asemănător Porsche, al cărui preţ începe de la sub 30.000 de dolari.

 

Cele două avioane ale Forţelor aeriene americane interceptate duminică de aeronave ruseşti deasupra Mării Barents au aterizat la Baza Kogăniceanu, pentru desfăşurarea misiunii Bomber Task Force Europe 24-4 / Precizările Forţele Aeriene ale SUA în Europa

JO de la Paris: Emmanuel Macron merge în Satul Olimpic, organizatorii pun la punct ceremonia de deschidere