Durerea persistentă, modificări de culoare la nivelul piciorului și disconfortul sever pot fi semne și simptome ale unei afecțiuni grave, precum tromboza venoasă profundă. În lipsa tratamentului, aceasta poate duce la complicații severe, precum embolie pulmonară sau accidente vasculare. Din fericire, intervenția promptă și tratamentul adecvat pot face diferența, așa cum a fost și în cazul Mirelei, în vârstă de 50 de ani, care a ajuns la timp la Spitalul Clinic SANADOR.
Mirela a fost diagnosticată cu trombofilie ereditară minoră, însă nu urma un tratament anticoagulant. Totul a început cu o durere pelvină, pe care a asociat-o inițial cu o infecție urinară. După câteva zile de tratament, durerea a început să migreze spre piciorul stâng, care și-a schimbat culoarea.
Cu o evoluție rapidă și semne evidente de afectare circulatorie, pacienta a mers imediat la un consult medical. A fost internată de urgență la un spital din Focșani, orașul în care locuia femeia. Aici, Mirela a efectuat mai multe investigații, unde s-a pus suspiciunea unei tromboze venoase. Avea nevoie de tratament, printr-o procedură de cardiologie intervențională.
Printr-o recomandare, Mirela a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, unde s-a programat la Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiolog și șefa Departamentului de Cardiologie Intervențională. În urma unei evaluări atente și a unei examinări Angio-CT cu substanță de contrast, s-a confirmat diagnosticul de tromboză venoasă profundă iliofemurală stângă.
Tratamentul a fost inițiat de urgență și a inclus o procedură minim invazivă de tromboaspirație cu sondă AngioJet, pentru dezobstrucția venei afectate și restabilirea fluxului sanguin. În timpul procedurii, s-a identificat și cauza declanșatoare a trombozei – o stenoză la nivelul venei iliace comune stângi, asociată cu sindromul May-Thurner, o boală rară, dar potențial severă, care afectează circulația venoasă.
Pentru tratarea acestei stenoze a fost efectuată o angioplastie venoasă periferică cu balon, urmată de montarea a două stenturi venoase, intervenții realizate în Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, în condiții de siguranță deplină. Recuperarea a fost ușoară și fără complicații. Mirela se simte foarte bine în prezent, urmează tratament anticoagulant și merge periodic la controale medicale.
La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare beneficiază de investigații avansate, pentru un diagnostic corect, dar și de tratamente minim invazive, atunci când există indicație. Procedurile de cardiologie intervențională, realizate prin abord endovascular arterial sau venos percutanat, reduc semnificativ riscurile și timpul de recuperare. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, Departamentul de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu echipamente de ultimă generație, inclusiv cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7.