A fost eliminat liderul Hezbollah? ‘O lovitură foarte precisă’, SUA au fost informate în ultimul moment, Iranul promite forțe proaspete (VIDEO)

Surse iraniene și un număr de surse arabe spun că acesta nu se afla în buncărul bombardat din Beirut. Un număr de surse israeliene spun că el este cel puțin rănit. Un înalt oficial iranian din domeniul securității a declarat pentru Reuters că Teheranul îi verifică starea.

IDF l-a vizat pe șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-un atac asupra sediului central al organizației teroriste din Beirut, vineri seara, a anunțat IDF.

Lovitura a fost efectuată de Escadrila 119 „Bat” a forțelor aeriene israeliene, folosind un avion F-16i cunoscut sub numele de „Sufa” (Storm) în IAF. Avioanele au aruncat tone de muniție. Israelul a efectuat bombardamentul în timp ce premierul Benjamin Netanyahu se afla la New York, pe teritoriul american, a relatat The Jerusalem Post.

Wall Street Journal, citând surse informate, notează că Hezbollah a pierdut contactul cu mulți oficiali de rang înalt după atac.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat, la miezul nopții: „Încă verificăm rezultatele atacului asupra suburbiei sudice și acesta a fost foarte precis.”

Între timp, premierul israelian a decis să zboare astăzi din SUA. Acesta plănuise anterior să plece sâmbătă seara.

IDF a transmis un avertisment rezidenților civili din Beirut: „Vă aflați în apropierea intereselor Hezbollah și, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, sunteți obligat să evacuați imediat clădirile și să vă îndepărtați de ele la o distanță de cel puțin 500 de metri.”

După anunțul IDF, un exod în masă a început în sudul Beirutului.

Israelul depășește liniile roșii ale Teheranului, iar situația se agravează, a declarat vineri Ali Larijani, consilier al liderului suprem al Iranului.

„Asasinatele nu vor rezolva problemele Israelului… Odată cu asasinarea liderilor rezistenței, alții le vor lua locul”, a declarat Larijani pentru televiziunea de stat din Iran.

Israelul a anunțat Statele Unite cu doar câteva clipe înainte de lovitura de la Beirut de vineri, potrivit unui oficial israelian și a doi oficiali americani. Nu este clar imediat dacă ținta a fost împărtășită cu SUA.

Unul dintre oficialii americani a declarat că Israelul a informat guvernul SUA că întreprinde acțiuni militare odată ce operațiunea a fost deja în curs și Israelul avea avioane în aer.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Dracaena, o specie care pare special ‘construită’ pentru apartamentele de azi: Are efect puternic, dacă o ți în casă

AC Milan a învins vineri seara, pe teren propriu, gruparea Lecce, în primul meci al etapei a şasea din Serie A