A început ședința CCR pentru prezidențiale: Au fost contestate candidaturile depuse de Geoană, Șoșoacă, Ciucă, Orban și Kelemen

CCR s-a reunnit, sâmbătă, de la ora 17.00, pentru a analiza contestaţiile depuse la mai multe candidaturi.

Până la acest moment s-au depus 7 contestaţii, a anunţat Curtea. Contestaţiile vizează candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban.

În plus, o persoană a contestat respingerea candidaturii lui Miron Cozma la prezidenţiale, aceeaşi persoană contestând şi candidatura lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Vineri, CCR anunţa că au fost înregistrate contestaţii cu privire la candidaturile pentru funcţia de Preşedinte al României, respectiv Mircea Dan Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă, Nicolae-Ionel Ciucă. În vederea soluţionării acestora in termen legal, a fost stabilită o şedinţă de judecată pentru sambată, mai anunţă instituţia. Ulterior sedintei, CCR va emite un comunicat de presă.

Potrivit art. 31 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, în cel mult 24 de ore de la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, candidații, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz. Contestațiile se fac în scris și se depun la Curtea Constituțională.

Curtea Constituțională soluționează contestațiile în termen de cel mult două zile de la înregistrare. Hotărârile sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

content-image

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

George Simion acuză că produsele agricole din Ucraina au ‘invadat’ România: ‘Din Ucraina a venit miere în cantitate de 42.000 de tone’

Prezidenţiale2024/ CCR a respins contestaţiile formulate împotriva candidaturilor lui Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor