Activistul Aurelian Popa respinge oferta AUR de a candida la alegerile parlamentare din 2024. Insinuează că i s-ar fi cerut bani pentru un loc în Parlament

Activistul civic Aurelian Popa a anunțat că respinge oferta AUR de a candida pe listele lor la alegerile parlamentare.

El susține că deși i s-a promis ritos de mai multe ori și în prezența mai multor persoane importante din AUR că va fi pe lista pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare acest lucru nu s-a întâmplat pentru că i s-ar fi transmis că se așteaptă o donație… în fapt, susține el, ar fi vorba de o sumă ca să își cumpere acel loc. O sumă care nu ar fi deloc mică dacă-i ascultăm pe alți pretendenți la un loc în parlament și care vorbeau de sume între 55.000 și 60.000 de EURO – AICI și AICI.

DRAGILOR, AM ALES SĂ NU DAU CURS OFERTEI ȘI CERERILOR FINANCIARE ASOCIATE ACESTEI OFERTE DE A CANDIDA PE LISTELE AUR-ULUI LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 1 DEC 2024

DE CE?

PENTRU CĂ DUPĂ CE AM TRIMIS CONDIȚIILE DE MAI JOS CONDUCERII AUR, S-A LĂSAT LINIȘTEA.

LE UREZ SUCCES ÎN CAMPANIE TUTUROR CANDIDAȚILOR CARE AU ALES SĂ CONTINUE!

===

https://fb.watch/vhJ2i95VjC/

===

Fuga după un loc pe liste naște monștri

Suntem în plină goană a candidaților după „un loc eligibil” pe listele partidelor care participă la alegerile din 1 decembrie 2024 la alegerile pentru Parlamentul României.

La ora la care scriu aceste rânduri (miercuri 16, oct 2024, 07:30 AM) nu știu dacă, unde și pe loc voi fi plasat în cadrul listelor AUR.

De fapt, dosarul meu de candidat nici măcar nu este complet, lipsește o semnătură de a mea pe o foaie (vei vedea de ce).

În unele județe aceste liste s-au depus deja, la alte județe (vreo 15) nici nu au început să lucreze listele la sediul central. Termenul limită este joi, 17 octombrie 2024, 23:59.

Se lucrează intens.

Bun.

Am făcut ieri un live în care am detaliat condițiile care trebuie îndeplinite cumulativ, ca eu să decid să intru în campania aceasta din postura de candidat (EXCLUS să intru oricum și cu orice preț):

0. locul 1 deputați în județ cu minim 10% (la euro) și minim 6 deputați în circumscripție (orice scor între 5% și 16.5% asigură eligibilitatea locului respectiv);

De amintit și promisiunea publică a președintelui AUR, George Simion, de atunci, promisiune rostită către mine în prezența jovialilor domni: Piperea, Târziu, Cucșa, Terheș.

„Locul 12 (neeligibil) la euro la pachet cu loc eligibil la deputați în iarnă. Deputat cert.”

Video de la depunerea listei euro din 8 aprilie 2024, aici, aici și aici.

1. fără condiționări financiare apriorice; nu „cumpăr” și nu „licitez” pentru locul deja negociat în aprilie 2024, loc reconfirmat după europarlamentare.

Nu e nici etic și nici fair-play să particip la așa ceva.

Eu văd politica ALTFEL.

Mai pe scurt, exclus, cel puțin în cazul meu, să efectuez „donații” despre care toată lumea șușotește pe la colțuri că „ar cam trebui” efectuate către partid „că așa face face toată lumea, peste tot, la toate partidele, că e o normalitate”.

O fi da’ nu pentru mine :))).

În cazul meu, aportul de pre-campanie („donația”, dacă vreți) îl constituie participarea în campania la europarlamentare care s-a întins pe o perioadă de un an (22 iunie 2023 – 9 iunie 2024).

Campanie suportată din propriul meu buzunar.

2. Control integral pe bugetul meu de campanie conform pragului maxim admis de lege (40.000 EUR).

Asta implică inclusiv mandatar financiar desemnat de mine și posibilitatea desfășurării unei campanii fără sifonări de fonduri

Doar așa pot asigura un impact maxim pentru a atinge 20%+ acolo unde merg să lupt.

Scuze, dar nu joc pentru scor de 9%.

3. Reprezentant AUR la BEJ desemnat de mine în circumscripția unde voi candida că doar n-o să merg cu reprezentantul desemnat de altcineva (lăsând deschisă portița unui posibil sabotaj).

4. Componența listei.

E imperios necesar să evit existența pe aceeași listă cu mine a vreunui nume „dubios”, a vreunui „penal”, sau unei alte posibile „țevi de eșapament”. :)))

În opinia mea, dacă una din aceste condiții (sau mai multe) nu vor fi respectate, eu personal nu văd rostul unei candidaturi pentru alegerile din 1 decembrie 2024.

Eh și acum despre monștri.

Ce se poate întâmpla dacă nu va fi respectată condiția zero?

Voi avea de a face cu monstrul nerespectării cuvântului dat.

Nerespectarea promisiunilor față de un om e semnul neprincipialității atunci când va veni vorba de țară.

Dacă nu va fi respectată condiția 1, vom avea de a face cu un alt monstru, monstrul lipsei de meritocrație care e înlocuită cu o licitație „deschisă” pentru poziții pe listă. Nici o diferență față de PSD și PNL.

Dacă nu va fi respectată condiția 2, vom avea de a face cu monstrul „sifonărilor” de fonduri electorale, prin diverse firme, a banilor de stat care decontează cheltuielile de campanie conform legii.

Dacă nu va fi respectată condiția 3, vom avea de a face cu monstrul numit sabotaj. Voi da posibilitatea oamenilor altora strecurați în echipa mea de a mă faulta.

Dacă nu va fi respectată condiția 4, mă voi întâlni cu monstrul compromiterii întregii activități din campanie prin infiltrați „pătați” sau „vopsiți” introduși pe lista pe care aș fi și eu. Nu, mersi.

Dacă aș fi un „fripturist” disperat să prind și eu un locșor la „ciolan”, probabil că nici nu aș enunța aceste condiții elementare.

Dar nu sunt!

Așa că, în cel mult 36 de ore, vom afla adevărul despre toate cele scrise mai sus.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Comisia Europeană a publicat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice al României

Lider PNL care a pierdut alegerile locale la 8 voturi diferență propune o lege inedită