Acuzații grave și ‘decapitări’ la vârful ministerului ucrainean al Apărării

Printre cei demiși se numără un secretar de stat în minister, Liudmila Darahan. Potrivit Armia Inform, ministrul a acuzat încercări de influențare a deciziilor.

„Sistemul Ministerului Apărării al Ucrainei – Forțele Armate, Direcţia Principală de Informaţii și Serviciul de Transport Special – este un perimetru închis în timpul legii marțiale. Aceasta înseamnă că toate procesele din interior trebuie să fie clare și controlate. Orice încercare externă sau internă de a le influența sunt inacceptabile. În acest context se efectuează schimbările de personal”, spus ministrul ucrainean al apărării.

El a anunţat, de asemenea, transferul companiei de stat pentru exporturile şi importurile militare de la serviciul de informaţii militare către Ministerul Apărării. „Mi-am stabilit ca obiectiv să finalizez procesul de curăţare a sistemului de achiziţii în strânsă cooperare cu autorităţile de aplicare a legii şi anticorupţie”, a mai spus Umerov.

Umerov conduce Ministerul ucrainean al Apărării de peste un an. Predecesorul său, Oleksii Reznikov, a fost demis în urma unor acuzaţii de corupţie, inclusiv legate de achiziţii de arme.

Situație ‘foarte dificilă’

Situaţia de pe linia frontului în Ucraina este „foarte dificilă”, a recunoscut preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul său video de luni seara adresat populaţiei, subliniind în acelaşi timp că forţele ucrainene trebuie să facă tot ce le stă în putere în următoarele luni, transmite DPA.

„Cel mai important este să punem presiune pe Rusia, utilizând toate mijloacele şi instrumentele de care dispunem pentru a atinge cât mai curând posibil obiectivul unei păci reale şi juste pentru Ucraina şi pentru toţi oamenii noştri”, a spus el. „Tot ceea ce se poate face în această toamnă, tot ceea ce putem realiza, trebuie să întreprindem”, a subliniat Zelenski.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Descoperire cutremurătoare: oase umane și haine de femeie găsire lângă o fostă benzinărie din Gorj

Tensiunile escaladează periculos! Turcia și Rusia cer Israelului să-şi retragă militarii ‘cât mai repede’ din Liban