Adio, detectivi? Un instrument AI poate rezolva în doar 30 de ore cele mai complexe cazuri, ceea ce unei persoane i-ar trebui 81 de ani

Instrumentul face parte dintr-o serie de inovații care ar putea fi folosite în întreaga Marea Britanie, dacă va funcționa conform așteptărilor.

Instrumentul Soze – dezvoltat în Australia – poate analiza simultan înregistrări video, tranzacții financiare, rețele sociale, e-mailuri și alte documente.

O evaluare a arătat că a fost capabil să analizeze materialul probatoriu în 27 de cazuri complexe în doar 30 de ore – ceea ce se estimează că ar fi necesitat până la 81 de ani pentru o persoană.

Gavin Stephens, președintele Consiliului Național al Șefilor de Poliție, a declarat că tehnologia ar putea fi utilizată pentru a ajuta la închiderea unora dintre cele mai vechi și mai notorii cazuri nerezolvate din țară.

„Mi-aș putea imagina acest tip de lucru ca fiind foarte util pentru revizuirea cazurilor nerezolvate”, a declarat el reporterilor.

„S-ar putea să aveți o revizuire a unui caz nerezolvat care pare imposibilă din cauza cantității de material și să o introduceți într-un sistem ca acesta, care poate să o înghită și apoi să vă ofere o evaluare a acesteia. Văd că poate fi foarte, foarte util.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Meryl Streep, discurs la ONU despre femeile afgane: ‘O pasăre poate cânta în Kabul, dar o fată nu poate cânta în public’ – Recția talibanilor

Politicienii germani s-au unit în opoziţia lor faţă de preluarea Commerzbank de către UniCredit, dar au puţine opţiuni să o facă