Aeroporturile au avut în trei luni de vară un trafic record de pasageri

În doar trei luni de vară, aeroporturile locale au înregistrat 7,9 milioane de pasageri, potrivit datelor Asociaţiei a Aeroporturilor din România (AAR), atingând astfel un nou record, peste nivelul de anul trecut, când 7,3 mili­oane de persoane au tranzitat aero­porturile locale.

Vola.ro, platforma de rezer­vări ale biletelor de avion, a realizat un studiu privind călătoriile din această vară cu avionul, iar una dintre con­cluziile studiului este faptul că preţul mediu plătit de români pe un bilet de avion a fost de 163 euro.

Cu astfel de date, românii nu au stabilit un nou record doar în termeni de volume, dar şi ca valoare.

În această vară, turiştii români au plătit 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion, potrivit unui calcul realizat de ZF pe baza datelor Vola şi AAR.

O mare parte din aceşti bani merg însă către companiile străine, care domină piaţa locală. Doar Wizz Air, operatorul aerian din Un­ga­ria, are peste jumătate din piaţa locală, mai exact o cotă de piaţă de 53%, conform informa­ţiilor anunţate de companie anterior.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Beirutul, zguduit de explozii: succesorul lui Nasrallah, posibilă țintă a atacului din apropierea aeroportului

Măsura care ar putea pușca diplomatic: România se pregătește să interzică importurile de ouă și carne de pasăre din Ucraina