Agenţia Naţională de Transplant: O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor

O nouă prelevare de organe a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor – Oradea, după ce familia unei paciente în vârstă de 75 de ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui stop cardiorespirator, a fost de acord cu donarea de organe după decesul rudei lor, au informat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

„Întregul efort a fost realizat datorită echipei ATI şi echipei de coordonare a spitalului bihorean, formată din doctorii Pantiş Carmen – coordonator transplant, Negrău Marcel, Blaga Elena, Monica Filip, Mirt Simona, Pataki Ştefan, Sabău Tudorel Florian, Sije Ştefania, Popa Oana, Larisa Vărăşteanu şi un număr de 12 asistenţi ATI. (…) Însă, tot acest efort nu ar fi suficient fără conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, care înţelege că donarea înseamnă viaţă şi mereu a sprijinit această activitate. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor salvează vieţi din anul 2013, când a fost acreditat”, afirmă sursa citată.

Potrivit sursei citate, anul trecut spitalul bihorean a fost cel mai performant din ţară în ceea ce priveşte donarea.

Datorită activităţii SJCU Bihor, judeţul are rata de donare de peste 30 per milion de locuitori, adică puţin peste media naţională a Franţei. AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

The Cure anunţă lansarea unui nou album, primul după 16 ani – VIDEO

Inundaţii în Galaţi – Ciolacu: E nevoie de o discuţie foarte serioasă în ceea ce priveşte situaţia din Galaţi, cel mai grav afectat, pentru ca inundaţii devastatoare să nu se mai întâmple /Ce măsuri anunţă pentru sinistraţi /Ce spune ministrul Mediului