Alba: Mandatul primarului din Zlatna, validat, după ce instanţa a admis apelul edilului

Tribunalul Alba a admis luni apelul depus de către edilul din Zlatna, Silviu Ponoran, şi a validat alegerea liberalului în funcţia de primar.

„Admite apelul declarat de apelantul petent Ponoran Silviu, împotriva încheierii de şedinţă nr.6341/4.10.2024 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, şi, în consecinţă: Schimbă în tot încheierea nr. 6341/4.10.2024 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, în sensul că admite cererea, iar pe cale de consecinţă validează în funcţia de primar al oraşului Zlatna, jud. Alba, pe Ponoran Silviu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din data de 09.06.2024”, se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul Tribunalului Alba.

Decizia este definitivă.

Judecătoria Alba Iulia a decis în 4 octombrie invalidarea alegerii liberalului Silviu Ponoran în funcţia de primar al oraşului Zlatna.

„Invalidează alegerea domnului Ponoran Silviu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din 09.06.2024, pentru funcţia de primar al oraşului Zlatna. Dispune comunicarea prezentei încheieri către Prefectul Judeţului Alba şi Secretarul General al oraşului Zlatna. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri”, se arăta în soluţia pe scurt a Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul din Zlatna s-a aflat în conflict de interese.

„Cei de la PSD nu au reuşit să facă cu Silviu Ponoran ce au făcut cu Şoşoacă. Silviu Ponoran este vechiul şi noul primar al Zlatnei”, a scris, luni, pe contul său de Facebook, liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Unul din cei mai vechi edili din Alba, ales pentru prima dată în 1992, Silviu Ponoran, cu şapte mandate de primar la activ, candidează la Senat, fiind pe prima poziţie pe lista depusă vineri de către PNL Alba. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

O coaliţie de centru-stânga ar urma să formeze noul guvern de la Vilnius

Alegeri în filialele teritoriale ale Colegiului Medicilor din România – 55 de mandate la nivel naţional au fost invalidate, întrucât datele din declaraţiile pe proprie răspundere nu conţin informaţii reale, fiind date contrar realităţii