Alcaraz s-a calificat în semifinala cu Nadal la turneul demonstrativ Six Kings Slam 2024

Această competiție demonstrativă, dotată cu premii record, le-a oferit organizatorilor posibilitatea de a pune la cale întâlniri spectaculoase în semifinale. Astfel, duelul dintre Nadal și Alcaraz va ține capul de afiș al zilei de vineri, alături de cealaltă semifinală dintre Djokovic și Sinner.

Formatul turneului a permis capilor de serie, Novak Djokovic și Rafael Nadal, să avanseze direct în semifinale. În timp ce Djokovic își aștepta adversarul dintre Jannik Sinner și Daniil Medvedev, Nadal urma să joace fie cu Alcaraz, fie cu Rune. Învingătorul acestui duel avea să stabilească o întâlnire istorică, dat fiind că pentru Nadal, acest turneu este unul dintre ultimele din cariera sa, retragerea sa oficială urmând să aibă loc la Finala Cupei Davis 2024, la Malaga.

O victorie clară pentru Alcaraz

Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, a oferit o demonstrație de forță împotriva danezului Holger Rune, reușind o victorie confortabilă cu scorul de 6-4, 6-2. Spaniolul nu a întâmpinat nicio minge de break pe parcursul meciului și a avut controlul total asupra jocului. După ce a ratat o primă șansă de break în game-ul inaugural, a reușit să fructifice una în game-ul al nouălea al primului set, profitând de o căzătură nefericită a lui Rune.

Setul secund a fost și mai clar pentru Alcaraz, acesta obținând un break rapid în primul game și încă unul care i-a permis să conducă confortabil cu 5-1. Spaniolul nu a cedat avantajul, închizând partida fără emoții și calificându-se în semifinale.

După meci, Alcaraz a recunoscut că a avut unele dificultăți legate de condițiile de joc:
„Pentru mine, este un pic dificil în aceste condiții. Mingea zboară mult, sare mult, dar mi-a plăcut tenisul și mi-a plăcut timpul petrecut pe acest teren și m-am bucurat de fiecare secundă pe acest teren.”

Sezonul 2024 – un rollercoaster pentru Alcaraz

În interviul de după meci, Alcaraz a discutat și despre sezonul său 2024, descriindu-l ca pe un adevărat rollercoaster, cu succese importante, dar și cu momente mai puțin reușite:
„A fost un an foarte bun pentru mine. Un pic de rollercoaster. Turnee mari pe care le-am câștigat în acest an, dar, în același timp, au fost turnee în care nu am jucat așa cum am vrut.”

Duelul cu Nadal – o întâlnire de vis pentru Alcaraz

Alcaraz va juca în semifinale împotriva celui pe care îl consideră un model și un mentor, Rafael Nadal. Întâlnirea dintre cei doi va fi cu siguranță una plină de emoție, având în vedere că Nadal se apropie de finalul carierei. Vorbind despre Nadal, Alcaraz a mărturisit:

„De când am început să joc tenis, i-am urmărit meciurile. L-am admirat. Am crescut urmărindu-l. A fost idolul meu și încă este idolul meu. Este o persoană foarte importantă pentru viața mea și pentru cariera mea. El a fost unul dintre motivele pentru care am vrut să devin jucător profesionist de tenis.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ce conțin, de fapt, anexele secrete din planul victoriei întocmit de Zelenski?

O singură victorie în meciurile de miercuri pentru echipele româneşti din grupele FIBA Europe Cup