Alegeri prezidențiale în Uruguay. Se anunță deja un Tur II

Națiunea cu 3,4 milioane de locuitori a votat pentru următorul președinte și pentru următorii parlamentari, sondajele de opinie preconizând că va fi probabil nevoie de încă un tur de scrutin în noiembrie.

Țara va decide, de asemenea, cu privire la un referendum privind reforma sistemului de pensii, care ar reduce vârsta de pensionare cu cinci ani, până la 60 de ani, și un altul care ar spori puterile poliției pentru a combate criminalitatea legată de droguri. Cu toate acestea, spre deosebire de diviziunile puternice dintre dreapta și stânga din Argentina, Brazilia sau Mexic, arena politică din Uruguay este relativ lipsită de tensiuni, cu o suprapunere semnificativă între principalele coaliții conservatoare și liberale, ceea ce reduce o parte din efectul rezultatului.

Candidatul de centru-stânga al Frontului larg, Yamandu Orsi, favoritul în cursă de dinainte de alegeri, îl înfruntă pe Alvaro Delgado, candidatul pentru continuitate. În spatele lor se înscrie tânărul conservator Andres Ojeda, priceput în domeniul social media. Maria Gonzalez, în vârstă de 61 de ani, a votat pentru Frontul larg deoarece a declarat că oamenii au „nevoi enorme” și că actualul guvern nu a reușit să rezolve problemele legate de locuințe, educație și asistență medicală. Sondajele îl arătau pe Orsi în frunte, dar indicau că niciun candidat prezidențial nu va obține mai mult de 50% din voturi, ceea ce înseamnă că un al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 noiembrie între primii doi clasați de duminică.

Neregulile comise în timpul alegerilor din Georgia trebuie clarificate şi rezolvate (Consiliul European)

Președintele Iranului iese cu amenințări împotriva Israelului: ‘Dușmanii trebuie să știe!’ / Ministru: ‘Nu avem limite’