„Pentru industria financiară, apariţia computerelor cuantice ridică un risc la adresa confidenţialităţii datelor clienţilor, a comunicaţiilor cu alte bănci, a proceselor de autentificare şi încrederii în semnăturile digitale. Computere cuantice capabile să ridice astfel de ameninţări sunt aşteptate să fie disponibile în următorii 10-15 ani, însă acest orizont de timp ar putea să fie accelerat”, subliniază acest organism într-un îndemn la acţiune.
Cu toate acestea, Quantum Safe Financial Forum, pus la punct de Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol), a apreciat că nu crede că este nevoie de noi reglementări pentru rezolvarea problemei deoarece nevoia de protejare a datelor este clară în legislaţia actuală a Uniunii Europene.
Printre membri acestui organism se numără reprezentanţi ai băncilor centrale din SUA, Europa şi Marea Britanie, precum şi ai Allianz, Santander, Barclays, BNP Paribas, Mastercard, Moody’s şi asociaţilor din sectorul bancar european, printre alţii.
Principala recomandare a QSFF este aceea ca instituţiile financiare să înceapă să indentifice ce standarde de criptare ar putea fi vulnerabile la computerele cuantice, care sunt standardele considerate a fi sigure, şi să elaboreze un plan pentru a-şi schimba operaţiunile în consecinţă. În plus, QSFF a avertizat că băncile şi companiile ar trebui să ţină cont de faptul că infractorii ar putea sp stocheze deja date în speranţa că le vor decripta cândva în viitor.
QSFF a subliniat faptul că guvernul american a pus drept termen limită anul 2035 când agenţiile federale vor trebui să fie „quantum resistant”.