Alexandru Rafila, despre lipsa autorizaţiei sanitare la Institutul ”Marius Nasta”: Autorizaţia este o hârtie care certifică că sunt respectate condiţiile igienico-sanitare şi implicit cele legate de siguranţa pacientului / O să vedem cum putem să ajutăm

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că instituţia pe care o conduce va încerca să se implice în rezolvarea situaţiei legate de lipsa autorizaţiei sanitare a Institutului ”Marius Nasta” din Capitală, însă a precizat că unitatea medicală trebuie să se agirure că sunt respectate toate normativele şi că pacienţii sunt în siguranţă. ”Autorizaţia în sine nu e o hârtie”, a avertizat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre lipsa autorizaţiei sanitare la Institutul ”Marius Nasta” şi a răspuns: ”Ştiţi că autorizaţia nu se de pe părţi, se dă o autorizaţie sanitară. Faptul că dânşii şi-au ridicat-o după o săptămână…, vă las pe dumneavoastră singuri să trageţi concluziile legate de operativitate”.

Ministrul a precizat că au existat lucrări, iar la finaluln acestora trebuie să existe certitudinea că siguranţa pacienţilor este asigurată.

”Acolo a fost un proiect legat de reabilitarea unor săli de operaţie la spital. Orice astfel de proiect trebuie să răspundă condiţiilor legate de siguranţa pacientului. Aici nu există, dacă vreţi, derogări de la lege, mai ales că discutăm de un proiect care a renovat complet aceste săli”, a mai declarat Rafila.

Ministrul a anunţat că oficialii ministerului vor încerca să vadă cu ce pot ajuta.

”Aşa că o să vedem cum putem să facem să ajutăm din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii.  Sigur că există o responsabilitate directă a celor de acolo, de la institut, care şi-au asumat realizare a acestui proiect, care trebuie, totuşi, să asigure, în momentul în care este încheiat, toate condiţiile. Să ştiţi, autorizaţia în sine nu e o hârtie, este o hârtie care certifică că sunt respectate condiţiile igienico-sanitare şi implicit cele legate de siguranţa pacientului”, a mai declarat ministrul.

 

 

Scandal diplomatic: Armata israeliană acuză reporteri ai Al Jazeera că sunt membri ai Hamas sau Jihadului Islamic

CONFERINŢA NEWS.RO – Mihaela Mitroi, partener în cadrul GTA Group: Elefantul din cameră este fiscalitatea. În ultimii 3 ani, din 2022, până în 2024, am avut nenumărate schimbări în ceea ce priveşte companiile