Alexandru Rafila: Orice regiune se dezvoltă când are investiţii majore în trei domenii – transporturi, sănătate şi educaţie

„Orice din România, şi în general, se dezvoltă atunci când are investiţii majore în trei domenii. E vorba de transporturi, sănătate şi educaţie. Dacă aceste trei condiţii sunt îndeplinite, atunci atracţia pentru economia unei regiuni, cum este Moldova pentru investitori, va fi evident mult mai mare pentru că, pe de o parte vor avea oameni instruiţi care să răspundă nevoilor de angajare. Pe de altă parte, au un sistem medical care asigură sănătatea oamenilor din regiunea respectivă. Şi, nu în ultimul rând, bineînţeles, căi de comunicaţie care trebuie să fie rapide şi nu trebuie să pună presiune din punct de vedere economic pe agenţii care doresc să investească într-o regiune”, a declarat jurnaliştilor ministrul Rafila, care a participat la dezbaterea „Dezvoltarea Moldovei – proiectul cheie pentru valorificarea potenţialului de dezvoltare a României”.

Ministrul Sănătăţii a afirmat, totodată, că ministerul lucrează pentru realizarea acestor investiţii majore în unităţi medicale atât în Iaşi, dar şi în celelalte judeţe ale Moldovei.

„Avem proiecte, aş spune ambiţioase, am semnat contracte la Bacău, la Neamţ, o să semnăm şi în alte judeţe din Moldova – la Brăila, la Galaţi, aproape sigur, la Vaslui avem de asemenea un proiect mare, Spitalul Judeţean din Vaslui. Ceea ce ne dorim este ca întreaga Moldovă să beneficieze de servicii de sănătate de bună calitate. Avem o oportunitate foarte mare pe care trebuie să o folosim, este vorba de prezenţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, care poate să instruiască tinerii medici şi în cele mai noi tehnologii şi odată cu inaugurarea Spitalului Regional de Urgenţă din Iaşi, sunt convins că aceşti tineri medici se vor stabiliza în ţara noastră dar vor fi foarte satisfăcuţi de calitatea activităţii, pentru că noul Spital Regional de Urgenţă poate să răspundă acestor cerinţe”, a mai spus ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

La evenimentul care s-a desfăşurat la Palatul Culturii din Iaşi au fost prezenţi şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, preşedintele Patronatului Proiectanţilor în Construcţii, Alexandru Fulga secretar de stat Eduard Mititelu de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, subsecretarul de stat Răzvan Popescu de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord Est, Vasile Asandei, precum şi preşedinţi de consilii judeţene din zona de Nord Est a României.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Percheziții de amploare în România! PICCJ vine cu precizări despre operațiunea ‘Jupiter’

VIDEO Șoc în Europa: Un fost președinte a fost arestat. Opoziția acuză o ‘răpire criminală’