Alina Gorghiu, despre predarea lui Paul-Philippe al României: Astăzi a fost termen în dosar, la Curtea Constituţională din Malta / ANP a dat detalii despre condiţiile din penitenciarele din România

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, declară miercuri, despre despre predarea lui Paul-Philippe al României, că astăzi a fost termen în dosar, la Curtea Constituţională din Malta, cauza având ca obiect presupuse încălcări ale drepturilor omului din cauza condiţiilor din penitenciarele din România. iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor a participat, ca martor, şi a dat detalii despre condiţiile din penitenciarele din ţara noastră. Ministrul precizează că în ultimii ani, au fost făcute îmbunătăţiri considerabile în sistemul penitenciar, iar României nu i-au mai fost refuzate predări din cauza condiţiilor din penitenciare.

Ministrul Justiţiei prezintă informaţii despre predarea lui Paul-Philippe al Românilei.
 
”Astăzi a fost termen în dosar, la Curtea Constituţională din Malta. Cauza are ca obiect presupuse încălcări ale drepturilor omului din cauza condiţiilor din penitenciarele din România. Au fost prezenţi, ca martori, reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Au dat detalii despre condiţiile din penitenciarele din România. Despre faptul că sunt la nivelul standardelor impuse de CEDO şi nu sunt încălcate în niciun mod drepturile omului”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. 
 
Ministrul Justiţiei afirmă că realitatea este clară şi anume ”în ultimii ani, au fost făcute îmbunătăţiri considerabile în sistemul penitenciar, iar României nu i-au mai fost refuzate predări din cauza condiţiilor din penitenciare”.
 
”Decizia Curţii Constituţionale nu va fi definitivă, ci poate fi atacată cu apel. Acest dosar este separat de cel privind predarea în baza mandatului european de arestare. Cel privind predarea, care a fost dispusă de instanţă malteză în fond, se află în apel, iar instanţa ar urma să se pronunţe definitiv în curând”, explică Alina Gorghiu. 
 

Ea menţionează că statul român îşi va face în continuare treaba.
 
”Pentru mine, ca ministră, subiectul fugarilor reprezintă o prioritate de mandat, pe care şi Guvernul din care fac parte şi-a asumat-o prin programul de guvernare. Ministerul Justiţiei îi tratează pe toţi la fel, indiferent de numele şi de notorietatea lor. Treaba noastră este să ajutăm să se facă justiţie până la capăt”, mai spune Gorghiu. 

 

Iohannis: Pretenţia noastră este ca atunci când donăm sisteme gen Patriot, să fim compensaţi rezonabil. Se negociază şi în aceste zile cu partenerul american, cu NATO, s-au obţinut primele progrese / Dorinţa noastră, să primim un alt sistem Patriot

Ministerul Sănătăţii anunţă finanţare de 81 de milioane de lei pentru un nou bloc chirurgical la Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu