Amélie Oudéa-Castéra, ministrul Sporturilor din Franţa, consternată şi îngrijorată, după acuzaţiile de agresiune sexuală în cazul a doi rugbişti din naţională

Ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, a vorbit după arestarea a doi jucători ai echipei naţionale franceze în Argentina pentru agresiune sexuală. Ea a afirmat că este consternată şi îngrijorată de situaţie.

„Evident, există un amestec de consternare, furie şi îngrijorare. Evident, primul meu gând este pentru presupusa victimă. Trebuie să înţelegem mai bine circumstanţele şi ce s-a întâmplat. Jucătorii de pe teren au versiuni foarte diferite, după cum mi-a spus Florian Grill (n.r- preşedintele federaţiei franceze de rugby). Ancheta trebuie să se desfăşoare cu calmul necesar, dar în acest stadiu există o mare consternare şi o anumită teamă. Sunt puţin şocat să aflu ce s-a întâmplat acolo, dar, încă o dată, îmi iau măsurile de precauţie necesare pentru că trebuie să putem compara diferitele versiuni şi să înţelegem toate circumstanţele”, a spus ea.

„Victima a fost examinată pentru prima dată, iar comentariile procurorului în acest moment sunt foarte îngrijorătoare cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Dacă faptele sunt dovedite, este tragic. În plus, vorbim despre jucători tineri care, în mod normal, aveau viaţa lor sportivă şi întreaga lor viaţă înainte. Sper că vom primi mai multe informaţii în curând şi că vom înţelege ce s-a întâmplat. Dar, încă o dată, primul meu gând este pentru victimă”, a adăugat ministrul.

Doi jucători din echipa naţională de rugby a Franţei au fost acuzaţi de o femeie de agresiune sexuală. Faptele ar fi avut loc sâmbătă seara, la Diplomatic Hotel, după primul meci test al Franţei cu Argentina, la Mendoza.

(function(){if(!window.ZTRADS)ZTRADS={};ZTRADS.z_news_sport_interscroller_mobil={ params:{pub:”496447293437401″,site:”news.ro”,section:”news_sport”,zone:”interscroller_mobil”,size:”0x0″},custom:{isVisibleWhen:{maxWidth:767}} };})();

Cei doi jucători sunt Hugo Auradou (20 de ani) şi Oscar Jegou (21 de ani).

Potrivit presei argentiniene, poliţia locală a lansat o anchetă rapidă, deoarece presupuşii agresori ar putea pleca cu echipa Franţei marţi la Montevideo, în Uruguay, pentru al doilea meci al turneului, înainte de a se întoarce la Buenos Aires miercuri seara. Cei doi presupuşi autori ai atacului au fost interogaţi luni la hotelul lor din Buenos Aires, înainte de a fi duşi la secţia de poliţie.

Potrivit aceleiaşi surse media, procurorul responsabil pentru infracţiuni sexuale, Darío Nora, a fost oficial însărcinat cu ancheta. Acesta a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional după ce a luat cunoştinţă de caz şi a dispus o serie de măsuri pentru a preveni o eventuală plecare anticipată în străinătate, după cum a confirmat Daniela Chaler, procuror şef pentru infracţiuni împotriva integrităţii fizice, în cursul serii la Buenos Aires:
 

Craig Bellamy a fost numit selecţioner al Ţării Galilor

Ateliere de artă şi muzeologie pentru copii, la Cotroceni Summer School