Americanii prevăd un nou război declanșat de Vladimir Putin: Ambițiile sale imperiale vor exista în continuare

Potrivit unor rapoarte militare, atacurile ucrainenilor se desfășoară din direcția centrului regional Sudja, aflat sub controlul Forțelor Armate Ucrainene încă din luna august anul trecut, spre Bolșoe Soldatskoe, acesta fiind un centru regional situat la nord-est de Sudja, în direcția Kursk.

Aceste rapoarte au fost confirmate indirect de șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andri Ermak, care a scris într-o postare pe reţelele de socializare: ‘Avem vești bune de la Kursk, Rusia primește ceea ce merită!’. Luptele în zona Bolșoe Soldatskoe au fost ulterior confirmate de mai multe surse militare, inclusiv de Ministerul rus al Apărării.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a comentat informaţiile despre ofensiva Ucrainei. El a spus că controlul Ucrainei asupra unei părți din regiunea Kursk a Rusiei este important pentru orice negocieri viitoare pentru a pune capăt războiului. Blinken a mai spus că, chiar dacă vor avea loc negocieri, Ucraina va avea totuși nevoie de ‘garanții de securitate certe’, deoarece președintele rus Vladimir Putin nu va considera că ‘jocul s-a încheiat’.

‘Ambițiile sale imperiale vor exista în continuare, iar ceea ce va încerca el să facă este să se odihnească, să se reînarmeze și, în cele din urmă, să atace din nou’, a susţinut secretarul de stat american.

În urma ofensivei de la începutul lunii august, armata ucraineană a ocupat o parte a teritoriului regiunii ruse Kursk. Ulterior, se estima că aproximativ jumătate din acest teritoriu a fost recucerit, dar Forțele Armate Ucrainene dețin în continuare controlul asupra oraşului Sudja și asupra a aproximativ 500 de kilometri pătrați din teritoriu.

În ultimele zile, canalele de Telegram au vehiculat mai multe informaţii despre pregătirea unei noi ofensive ucrainene, care se presupune că ar fi programată să coincidă cu data învestirii în funcţie a președintelui ales al SUA, Donald Trump, 20 ianuarie

Infotrafic: Trafic intens pe Valea Prahovei, coloane între Nistorești-Comarnic și Sinaia-Bușteni

Nici Rusia, nici Ucraina nu domină Marea Neagră (comandant estonian)