Ancheta se extinde în dosarul ‘antrenorului de genii’: Alți trei prădători au fost depistați. ONG-uri paravan pentru pedofilie

Unul dintre cei trei ar fi înființat ONG-uri prin intermediul cărora ar fi atras minorii. Cei trei le-ar fi oferit copiilor bani și le promiteau că îi ajută cu școala, dar de fapt întrețineau raporturi sexuale cu ei. „Antrenorul de genii” nu făcea parte din aceste organizații, dar participa la evenimentele lor. Lajos a fost scos din arest și dus la audieri.

Potrivit surselor judiciare, cei trei bărbați depistați sunt Cosmin Olteanu (24 de ani), Adrian Cașlaru (25 de ani) și Mihai Alexandru Moldovan (25 de ani). ONG-urile erau înființate de Cosmin Olteanu, iar ceilalți doi bărbat anchetați dețineau diverse funcții și calități în cadrul organizațiilor.

Este vorba despre asociațiile „The New Pagan Daw” și „Fundația Gaia”.

În continuarea cercetărilor desfășurate de către polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de viol asupra unui minor, în care este cercetat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în stare de arest preventiv, în cauză au mai fost efectuate și alte activități de cercetare și de urmărire penală, în vederea probării activității infracționale.

Investigațiile desfășurate au condus către alte trei persoane, bănuite de săvârșirea aceleiași infracțiunii. În acest context, polițiștii din cadrul subunității s-au sesizat din oficiu.

Astfel, astăzi, 26 septembrie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, dar și 15 mandate de aducere, fiind identificate și ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare.

Bănuiții au fost depistați și conduși la audieri.

Din datele și probele administrate până în prezent, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 – prezent, trei bărbați, unul în vârstă de 24 de ani și doi, în vărstă de 25 de ani, prin intermediul unor Organizații Non-Guvernamentale, înființate de către unul dintre bărbați, ar fi ademenit trei minori, care la data comiterii faptelor aveau 13, 16, respectiv 17 ani, care proveneau din familii defavorizate.

Din investigațiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în schimbul unor sume de bani, ori prin promiterea altor beneficii educaționale, cei trei bărbați ar fi întreținut mai multe raporturi intime cu minorii în cauză.

De asemenea, la audieri a fost condus și bărbatul în vârstă de 39 de ani, care se află sub măsura arestului preventiv, în vederea probării materialului administrat în cauză, dar și în vederea stabilirii gradului de implicare pe care acesta îl are.

În acest moment, activitățile sunt în desfășurare.

Întregul material probator a fost administrat de către polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4 și Serviciul Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate, din oficiu, de către polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol asupra unui minor, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasconi încă nu a găsit premier în propriul partid și se uită în ograda PNL – ‘Aş putea să lucrez şi cu un premier care să fie de la PSD’

Sfidarea supremă! Ungaria și Rusia se ‘pupă’ pe tărâm american: Ce au spus Peter Szijjarto și Serghei Lavrov