Andreea Negru (PEFA): Am încercat să susţinem doamnele în ceea ce înseamnă evoluţia lor nu doar în societate, ci şi în politică

Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) are în curs de semnare un protocol de colaborare cu Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, pentru conştientizarea a ceea ce înseamnă responsabilitatea socială, respectiv a importanţei adicţiilor şi a luptei împotriva dependenţei de jocuri de noroc, a declarat, luni, preşedintele PEFA, Andreea Negru.

„Mă gândeam cum să-mi încep discursul de astăzi şi, iată, m-am gândit că fix în această sală, acum nouă luni, lansam Patronatul European al Femeilor de Afaceri, o organizaţie membră a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, singura confederaţie reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri. Am încercat să fac o scurtă trecere în revistă a ceea ce am realizat noi, şi o spun cu mândrie, noi, doamnele şi membrii noştri din PEFA, în cele nouă luni. Ei bine, după întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, noi am încercat să soluţionăm diversele probleme pe care le-am avut semnalate din partea mediului de afaceri. Am elaborat un proiect naţional numit ‘România viitorului – o nouă abordare în afaceri’, care a demarat la Banca Naţională a României cu o conferinţă, aş spune eu, etalon pentru ceea ce înseamnă tendinţele macroeconomice 2024. Am avut trei piloni importanţi economici în care am încercat să vedem care sunt tendinţele de evoluţie pentru acest an, respectiv macroeconomie, energie şi antreprenoriat”, a susţinut Andreea Negru, la Gala Excelenţa în Business 2024, eveniment găzduit de Guvernul României.

Totodată, PEFA a promovat egalitatea de gen, rolul şi performanţa femeilor în politică, în viaţa publică şi în societate.

„Am fost parte a proiectului CNIPMMR – vorbim despre regenerarea României – unde am încercat să mergem în diverse judeţe din ţară, luând pulsul mediului de afaceri şi promovând până la urmă ceea ce facem noi prin prisma PEFA, respectiv egalitatea de gen, rolul şi performanţa doamnelor în politică, viaţa publică şi societate. De asemenea, am avut parteneriate şi am încheiat parteneriat de colaborare cu instituţii importante din România – vorbim de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – am contribuit la ceea ce înseamnă programul ‘Femeia antreprenor’. Împreună cu Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, am semnat un memorandum de colaborare în încercarea de a promova ceea ce înseamnă egalitatea de şanse între doamne şi domni şi susţinerea doamnelor de către domni şi invers, de ce nu, a domnilor de către doamne. Şi, nu în ultimul rând, avem în curs de semnare şi în curs de încheiere un protocol de colaborare cu Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc pentru a conştientiza ceea ce înseamnă responsabilitatea socială, respectiv conştientizarea importanţei adicţiilor şi a luptei împotriva dependenţei de jocuri de noroc. Nu departe de toate aceste lucruri, am încercat să susţinem doamnele în ceea ce înseamnă evoluţia lor, nu doar în societate, ci şi în politică”, a adăugat preşedintele PEFA.

Andreea Negru a precizat că cea de-a treia ediţie a acestei gale este un concept nou, pentru că au fost aduse în atenţie şi companiile naţionale care au dovedit că pot face performanţă.

„Iată-ne ajunşi la a 3-a ediţie a Galei Excelenţa în Business, un concept nou, aş spune, în acest an, pentru că, alături de mediul privat, am adus în atenţia dumneavoastră companiile naţionale, dar şi instituţii ale statului care dovedesc că pot face performanţă în condiţii favorabile sau mai puţin favorabile, în funcţie de domeniile de activitate. Astăzi suntem aici pentru a aplauda performanţa, pentru a conştientiza faptul că, împreună cu reprezentanţii guvernamentali, cu autorităţile publice centrale şi locale, cu mediul de afaceri privat şi cu companiile naţionale, putem contribui la dezvoltarea economică durabilă şi sustenabilă”, a subliniat ea.

Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) a organizat, luni, Gala Excelenţa în Business 2024, un eveniment de referinţă pentru mediul de afaceri românesc, având un rol crucial în promovarea celor mai bune exemple de reuşită din economia naţională.

Evenimentul a fost găzduit de Guvernul României şi a oferit o platformă unică pentru recunoaşterea şi celebrarea companiilor, instituţiilor publice şi antreprenorilor care au demonstrat performanţă, inovaţie şi sustenabilitate în activitatea lor.

Gala Excelenţa în Business, aflată la a treia ediţie, serveşte ca un barometru al economiei româneşti, oferind o imagine clară asupra celor mai performante sectoare, companii şi instituţii. Pe lângă aspectele economice şi comerciale, Gala joacă un rol important în promovarea unui climat de afaceri etic şi responsabil. Prin recunoaşterea celor care au un impact pozitiv asupra societăţii, evenimentul încurajează practicile sustenabile şi răspunde nevoii tot mai mari de a îmbina succesul economic cu responsabilitatea socială.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului. AGERPRES/(A – autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

CJ Galaţi: Familiile afectate de inundaţii vor primi câte un voucher de 15.000 de lei pentru achiziţionarea de electrocasnice/ Ajutorul va fi aprobat miercuri de Guvern

Volodimir Zelenski dezvăluie ce conține ‘planul victoriei’ pe care îl va prezenta lui Joe Biden: ‘Putin își va da seama…’