Andrei Gușă, replică pentru Diana Șoșoacă: S.O.S. România nu este o grădiniță!. Am libertatea să optez pentru un candidat care mi se pare nimerit

Reacția deputatului Andrei Gușă la comunicatul Dianei Șoșoacă:

”Poziția Dianei Șoșoacă este total irațională, dar sigur că mă așteptam la așa ceva. În condițiile în care partidul nu are candidat, consider că trebuie să adoptăm o poziție rațională, nu să votăm cu o căsuță desenată pe buletinul de vot, sau cu candidatul cu care i se năzare Dianei Șoșoacă. Consider că S.O.S. România nu este o grădiniță, unde dacă nu facem pe plac președintelui să ni se dea în palmă. Am libertatea să optez pentru un candidat care mi se pare nimerit – Antonescu mi se pare. Diana Șoșoacă are de asemenea dreptul să voteze cu cine consideră . Eu nu am intrat în politică să mă duc încolonat, eventual mânat de pasiunile unui președinte de partid care își pierde prea des cumpătul, altfel având destule merite.

Legat despre faptul că am ajuns deputat pe listele S.O.S. România, este evident. Doar că lista de la Prahova, unde am candidat, a făcut un scor mai mare decât media națională – am tras lista în sus. Iar dacă mă gândesc la tot sprijinul mediatico-financiar pe care l-am dat, chiar cred că S.O.S. mi-ar fi dator, inclusiv Diana Șoșoacă, ca să nu mai vorbesc despre alte lucruri.

În urma mesajelor primite din partea Dianei Șoșoacă, respectiv a excluderii mele din grupurile de comunicare, subînțeleg că Diana Șoșoacă ar vrea să mă excludă și din partid. Nu știu cine pe cine poate da afară din partid, pentru că eu nu am încălcat statutul partidului absolut deloc. Deși partidul nu a făcut mai nimic pentru mine eu sunt aici, nu am plecat, ca și alții. Am suportat fel de fel de toane, chiar și un mic oprobiu public pentru modul excesiv în care s-a comportat Diana Șoșoacă: nu am venit în politică să mă uit cum președinta partidului meu se aruncă în mare de mână cu ceilalți, de parcă ar merge să se sinucidă în mod colectiv. Nu mi-a picat bine, evident. Am și eu anumite pretenții. Și da, am multe nemulțumiri legate de Diana Șoșoacă. Dar nu i-am cerut demisia din funcția de președinte și nici excluderea din partid, am considerat că e o femeie cu multe necazuri care se comportă excesiv, are schimbări de ritm dubioase. Asta cu scosul afară din partid… mai vedem cum o să fie.

Sau poate cumva Diana Șoșoacă negocia un sprijin colectiv al partidului pentru cineva? Păi să-și asume pe persoană fizică dacă ea nu candidează. Sau să facă o dezbatere în interiorul partidului, să vadă cui vor colegii din partid să dea votul. Poate unii vor pentru Simion, poate alții vor pentru Lasconi, poate alții vor, la fel ca și mine, pentru Antonescu. Ce înseamnă asta, că dacă ea vrea să ne anulăm toți votul trebuie să stăm pasivi să vedem cine iese președinte. Păi așa poate iese Nicușor Dan. Ăsta este suveranism? Sau dacă ea vrea să votăm pentru cineva trebuie toți să îl votăm? Poate mâine îi place de Terheș și vrea să-l votăm pe Terheș. Eu nu pot să fac așa ceva, și nici nu-i corect. Votul la prezidențiale este asumat de fiecare cetățean, eu sunt cetățeanul deputat S.O.S. România Andrei Gușă.

Sper să nu fie adevărat ceea ce am aflat ulterior poziționării mele, cum că Diana Șoșoacă negocia la mai multe capete să ofere sprijinul S.O.S. România, cu alți candidați, care nu se numesc Crin Antonescu sau George Simion. Nu știu dacă ar fi vorba despre aspecte financiare, dar asta ar descalifică-o cu atât mai mult ca președinte de partid, și mi-ar părea rău pentru o asemenea chestiune.

În tot cazul, eu nu pot să-i permit Dianei Șoșoacă să vorbească în felul acesta la adresa mea, nici ca politician, nici ca persoană publică, nici ca femeie la urma urmei. Nu ăsta este nivelul la care eu să accept o abordare. În schimb eu nu voi întoarce niciodată aceste jigniri din principiu, în primul rând că este vorba despre o femeie, mai cu seamă femeia care este președinta partidului din care fac parte.  Îi mulțumesc pentru lucrurile bune pe care le face pentru România și mă bazez pe unul dintre principiile de bază ale Judo-ului – “Înțeleptul cedează!””

Apele Române anunţă o creştere semnificativă a rezervei de apă în lacurile de acumulare: La sfârşitul lunii martie, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare era de 56%. Astăzi, acest coeficient a crescut la 74,94%

A putut merge din nou, după ani întregi de suferință