ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov, începând de duminică dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod portocaliu, valabilă pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru ploi torenţiale şi abundente şi intensificări ale vântului, începând de duminică dimineaţa.

Potrivit unei informări a ANM, codul portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08,00 – 30 septembrie ora 10,00.

„După emiterea avertizărilor au fost desfăşurate şedinţele Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti/ Ilfov, pentru aprobarea măsurilor necesare a fi luate pentru gestionarea şi monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteo periculoase. În acest context, va fi asigurată permanenţa instituţiilor cu rol în asigurarea funcţiilor de sprijin în Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă. În ceea ce priveşte informarea populaţiei, ISU B-IF a procedat la remiterea mesajelor prin intermediul panourilor electronice stradale şi a canalelor de comunicare online”, se arată într-o informare a ISU Bucureşti-Ilfov.

ISU Bucureşti-Ilfov recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive: pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii; evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ; să urmărească informările periodice transmise de autorităţi şi să curăţe şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale. AGERPRES/(AS – editor: Irina Poenaru, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: www.agerpres.ro

UPDATE – Comitet pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Mediului – Fechet: Trebuie să fim foarte atenţi pentru a diminua efectul viiturilor care vin, nu există niciun dubiu că vor veni/ Stare de alertă maximă la Administraţiile Bazinale de Apă vizate

Trei zile de doliu în Liban după moartea lui Nasrallah / Joe Biden consideră atacul israelian care l-a ucis pe liderul Hezbollah o „măsură a dreptăţii”