Antonescu: Nu am niciun fel de problemă cu numirea lui Cioloş/ Mă pregătesc să aduc şi eu francofonii mei când ajung la Cotroceni/ Americanii, decisivi pentru securitatea zonei oricât de mult ne-ar plăcea Voltaire sau Pascal

Candidatul coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a afirmat că nu are nicio problemă cu numirea fostului comisar european Dacian Cioloş în funcţia de consilier onorific al preşedintelui interimar Ilie Bolojan şi a adăugat că se pregăteşte şi el să îşi aducă francofonii lui atunci când va ajunge la Palatul Cotroceni. ”Nu uităm că totuşi americanii sunt decisivi pentru securitatea zonei şi deocamdată a întregii Europe. Asta nu trebuie să o uităm niciodată, oricât de mult ne-ar plăcea Voltaire sau Pascal”, a adăugat el.

Crin Antonescu a fost întrebat, luni seară, la B1 Tv, dacă a fost deranjat de faptul că Dacian Cioloş a devenit consilier onorific al preşedintelui interimar Ilie Bolojan. 

 
”Nu am niciun fel de problemă cu numirea domnului Cioloş, nu am de ce, cu domnul Cioloş am o relaţie, nu strânsă, dar în orice caz nu de adversitate politică, mă pregătesc să aduc şi eu francofonii mei când ajung la Cotroceni. Sunt cât se poate de filofrancez. Nu vreau să dau o conotaţie politică pentru că, de fapt, de ce să ne ascundem, acum se discută despre faptul că deocamdată pe neatenţia americană se întăreşte influenţa franceză în România. Nu vorbim de influenţa culturală. Important e ca România să fie suficient de puternică încât să aibă raporturile normale şi cu SUA, şi cu Franţa, şi cu toată Europa”, a declarat Antonescu.
 

El a precizat că americanii sunt decisivi pentru securitatea zonei. 
 
”Franţa este, categoric, pentru România, un partener privilegiat, pentru că e o istorie între noi, e o compatibilitate cel puţin culturală, există interese economice franceze, dar şi româneşti, pentru că ele operează în câmpul economic românesc. Există multe lucruri care le apropie. Astăzi contingentul francez în structura NATO din România este cel mai mare. Aceste lucruri ne apropie. Această colaborare din punctul meu de vedere nu poate decât să ne bucure şi poate să şi crească. Nu uităm că totuşi americanii sunt decisivi pentru securitatea zonei şi deocamdată a întregii Europe. Asta nu trebuie să o uităm niciodată, oricât de mult ne-ar plăcea Voltaire sau Pascal”, a explicat candidatul coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale.

Hyundai investește 20 de miliarde de dolari în SUA, cu o nouă fabrică de oțel în Louisiana

De ce nu e bine să asociem friptura cu cartofii prăjiţi/ Explicaţiile medicului Mircea Beuran