Anunț-surpriză făcut de Gigi Becali – Va candida pe listele AUR la alegerile parlamentare și îl susține pe Simion la prezidențiale

„M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George Simion la alegerile prezidențiale. Eu nu doar ca îl voi susține pe el, dar voi candida pe listele AUR pentru Camera Deputaților”, a spus Becali, potrivit Fanatik.

Implicarea directă a lui Becali în campania electorală nu se limitează doar la susținerea declarativă. Duminică, el a fost văzut alături de George Simion în comuna Pechea, județul Galați, unde au dus ajutoare persoanelor afectate de inundațiile recente. Acțiunea caritabilă, care a venit după inundațiile catastrofale care au lovit regiunea, a demonstrat o colaborare între cei doi pe mai multe planuri, atât politic, cât și social.

Implicarea lui Becali în politică nu este o premieră. În trecut, acesta a fost abordat de liderii AUR pentru a contribui financiar la campaniile lor. În primăvara acestui an, George Simion și Mihail Neamțu au apelat la Becali pentru un împrumut de 500.000 de euro, pentru finanțarea campaniei electorale a AUR la alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, Becali a refuzat oferta, invocând probleme legale și experiențele sale anterioare cu justiția.

Deși patronul FCSB a refuzat să ofere sprijin financiar direct, el a lăsat deschisă posibilitatea unei colaborări în viitor, cu condiția ca orice acțiune să fie în conformitate cu legea.

Becali a mai fost parlamentar din partea PNL (USL), în 2012. Anterior, a fost ales în Parlamentul European, în 2009, pe lista Partidului România Mare, alături de Corneliu Vadim Tudor. La data de 11 februarie 2013, ca urmare a condamnării cu suspendare pentru sechestrare de persoane, și-a dat demisia din PNL, devenind deputat independent. Mandatul său a încetat după condamnarea definitivă, la trei ani de închisoare cu executare, primită pentru coruperea unor înalți funcționari publici în scopul facilitării unui schimb de terenuri.

Scriitorii Moni Stănilă, Varujan Vosganian şi Corina Ilea participă la cel mai important eveniment din Scandinavia dedicat industriei cărţii

Loviturile israeliene asupra Libanului continuă – Cetățenii sunt sfătuiți să evite obiectivele Hezbollah