Apple a convins un juriu din Delaware că primele versiuni ale ceasurilor inteligente Masimo, W1 şi Freedom, i-au încălcat brevetele

Apple a convins un juriu federal din Delaware că versiunile timpurii ale ceasurilor inteligente ale companiei Masimo, W1 şi Freedom, au încălcat două dintre brevetele sale de design, transmite Reuters.

Totuşi, juriul a acordat Apple doar 250 de dolari în daune – suma minimă legală în cazurile de încălcare a brevetelor în SUA, având în vedere că Apple, evaluată la aproximativ 3,5 trilioane de dolari, a afirmat că scopul procesului nu era compensarea sa financiară, ci obţinerea unei ordonanţe de interdicţie împotriva vânzărilor produselor Masimo.

Juriul a decis, de asemenea, că versiunile actuale ale ceasurilor Masimo nu încalcă brevetele Apple privind anumite tehnologii folosite în smartwatch-uri.

Masimo a menţionat că verdictul juriului este un succes, subliniind că acesta se aplică doar unui modul şi unui încărcător care nu mai sunt disponibile.

În trecut, Masimo a convins Comisia pentru Comerţ Internaţional din SUA să blocheze importurile unor ceasuri Apple, cum ar fi Seria 9 şi Ultra 2, după ce a acuzat Apple că a încălcat brevetele sale privind tehnologia de citire a nivelului de oxigen din sânge. Apple a contestat decizia şi a continuat vânzările acestor modele, dar fără tehnologia respectivă.

 

Ucrainenii au încercat o nouă mare lovitură pe teritoriul Rusiei

Mario Balotelli, aproape de o revenire în Serie A