Aproape 1 milion de turişti români au călătorit în Turcia în primele nouă luni ale anului. De la începutul anului şi până acum, Turcia a găzduit în total 49,2 milioane de vizitatori şi a acumulat venituri de 46,9 miliarde de dolari din turism

Turcia a găzduit, de la începutul anului şi până acum, un număr total de 49,2 milioane de vizitatori şi a acumulat venituri de 46,9 miliarde de dolari din turism. 975.582 de turişti români au călătorit în Turcia în primele nouă luni ale anului, cu 16% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Ministerului Culturii şi Turismului din Turcia şi ale Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

”975.582 de turişti români au călătorit în Turcia la final de trimestru 3. Potrivit datelor, după cele 9 luni de zile, sectorul turistic din Turcia a raportat cu 16% mai mulţi români faţă de aceeaşi perioadă din 2023 (821.639) şi cu 26% faţă de cea din 2022 (725.709)”, arată datele Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

De la începutul anului şi până acum Turcia a găzduit în total 49,2 milioane de vizitatori şi a acumulat venituri de 46,9 miliarde de dolari din turism. Creşterea anuală a numărului de vizitatori a fost de +9% (vs 2023) iar veniturile au crescut cu 7%. Cu aceste rezultate sectorul turistic al Turciei a făcut paşi importanţi pentru a-şi depăşi ţinta de sfârşit de an şi anume aceea de a înregistra 61 de milioane de vizitatori.

Ministerul Culturii şi Turismului din Turcia a anunţat rezultatele pentru al treilea trimestru din 2024 în cadrul unei conferinţe de presă la Istanbul.

Cheltuiala medie zilnică per vizitator internaţional a ajuns la 107 dolari.

„Rezultatele obţinute în primele 9 luni sunt cele mai mari înregistrate vreodată de Republica Turcia”, spune Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Culturii şi Turismului.

Istanbul şi Antalya au înregistrat o creştere puternică a numărului de vizitatori veniţi din toată lumea.

Cel mai mare oraş din Turcia, Istanbul, a primit peste 14 milioane de vizitatori internaţionali în primele nouă luni. Cu o creştere de 7%, principalele atracţii turistice de la Istanbul, cum ar fi Peninsula Istorică; piaţa Taksim; cartierul Karaköy şi faleza Bosforului atât de pe malul european cât şi de pe cel asiatic, au primit vizitatori din peste 200 de ţări din America, Europa, Africa, Australia şi Asia. Antalya, cunoscută drept „capitala turismului din Turcia,” a găzduit mai mult de 13,3 milioane de vizitatori, menţinându-şi poziţia de lider în estul Mediteranei.

Rusia, Germania şi Regatul Unit, statele din care provin majoritatea turiştilor înregistraţi de Turcia, au rămas în grafic, iar turiştii din aceste ţări au optat pentru o vacanţă în principalele centre turistice ale Turciei: Antalya, Istanbul, Izmir şi Muğla.

Peste 5,5 milioane de ruşi au ales Turcia ca destinaţie de vacanţă, generând o creştere de 6% între ianuarie şi septembrie 2024. În aceeaşi perioadă, numărul vizitatorilor germani a depăşit 5,2 milioane, piaţa germană înregistrând o creştere de 6%. Regatul Unit, a treia cea mai mare piaţă a Turciei, a arătat o creştere de 17%, cu aproape 3,7 milioane de britanici care au vizitat Turcia în primele 9 luni ale anului. Turcia a obţinut cea mai mare creştere în China, găzduind peste 312.000 de vizitatori, în creştere cu 84% faţă de anul precedent.

”Vizitatorii veniţi în Turcia s-au bucurat de bogatul patrimoniu cultural şi istoric, de cultura gastronomică, de experienţele de oraş şi de peisajele sale frumoase”, arată TGA.

 

 

 

Europa se pregătește pentru o posibilă ‘rupere a relațiilor’ cu SUA, dacă Trump câștigă alegerile prezidențiale (WP)

Timişoara: Descindere a procurorilor DIICOT la persoane suspectate că gestionau o reţea de persoane cu handicap puse să cerşească / Una dintre victime, exploatată încă din 2019