Aproape 70 de persoane au fost rănite într-un atac cu dronă al Hezbollah în oraşul Binyamina din centrul Israelului

Serviciile de salvare israeliene (MDA) au anunţat că 67 de persoane au fost rănite duminică într-un atac cu dronă al Hezbollah în oraşul Binyamina din centrul Israelului, relatează The Times of Israel.

Potrivit Magen David Adom, 4 dintre răniţi sunt în stare critică, 5 în stare gravă, iar 14 în stare moderată. Restul sunt răniţi uşor. Toţi au fost evacuaţi la spitale.

Gruparea militantă Hezbollah a fost învinuită pentru acest atac, unul dintre cele mai grave care au afectat Israelul într-un an de război.

Datorită sistemelor avansate de apărare aeriană ale Israelului, este rar ca atât de mulţi oameni să fie răniţi de drone sau rachete.

Canal 12 susţine că Hezbollah a tras trei drone spre Israel duminică seară. Două au fost trase împreună: una a fost doborâtă lângă Haifa, în timp ce cealaltă a lovit o adunare de israelieni lângă Binyamina. O a treia dronă a fost doborâtă deasupra mării, în largul oraşului Haifa, potrivit armatei israeliene.

Potrivit The Times of Israel, nu au sunat sirenele de avertizare, iar armata investighează incidentul.

Este a doua oară în două zile când o dronă cade în Israel. Sâmbătă, în timpul sărbătorii israeliene de Yom Kippur, o dronă a lovit o suburbie din Tel Aviv, provocând pagube, dar fără răniţi.

Atacul de duminică seara a avut loc la scurt timp după ce Statele Unite au anunţat că vor trimite Israelului un nou sistem de apărare aeriană – cu tot cu trupe aferente – pentru a contribui la consolidarea protecţiei acestuia împotriva rachetelor.

Un oficial de rang înalt al Hezbollah a declarat pentru al-Jazeera că gruparea a atacat lângă Binyamina cu „un escadron” de drone kamikaze. „Capacităţile rezistenţei sunt încă puternice şi sunt capabile să ajungă în spatele liniilor de apărare ale Israelului”, a declarat oficialul.

Accident pe DN 17 D, în judeţul Bistriţa-Năsăud, provocat de un bărbat cu alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat / Testarea cu aparatul DrugTest a ieşit pozitivă pentru substanţe psihoactive

Femeie şi nepoata ei de 6 ani, date dispărute din Bucureşti / Cele două au plecat din Sectorul 4 şi nu au revenit / Au fost date în urmărire naţională