Aproape că nu mai putea sta în picioare de durere. Cum a fost tratat un bărbat

#image_title

Durerea persistentă la nivelul genunchiului, rigiditatea musculară și limitarea efectuării unor mișcări ale articulației de la acest nivel pot fi semnele și simptomele unei afecțiuni ce apare progresiv, odată cu înaintarea în vârstă –  gonartroza. Netratată la timp, boala se poate agrava până la punctul în care ajunge să necesite o soluție terapeutică radicală: înlocuirea articulației deteriorate cu o proteză de genunchi.

Semnele gonartrozei au început timpuriu pentru Liviu, în jurul vârstei de 35 ani. La început, durerile erau ușoare și ocazionale. Pe parcurs, acestea s-au accentuat, dar Liviu a ales să le ignore ani la rând. Apoi a urmat diferite tratamente conservatoare, dar fără rezultat. Așa că la vârsta de 47 de ani a fost supus unei artroscopii la genunchiul drept, dar simptomele nu s-au ameliorat.

După cinci ani de la prima intervenție, bărbatul aproape că nu mai putea parcurge o distanță mai mare de 50 metri și nu mai reușea să stea în picioare. Liviu s-a programat la o consultație la Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Clinic SANADOR. În urma investigațiilor imagistice efectuate la SANADOR, s-a constatat că Liviu suferise în trecut rupturi de menisc, care au dus la distrugerea cartilajului de la genunchi.

Dr. Liviu Ojoga i-a recomandat o procedură de protezare articulară, de altfel singura opțiune de tratament indicată în cazul său. O astfel de intervenție implică înlocuirea articulației distruse cu o proteză artificială, realizată din biomateriale performante. Astfel, Dr. Liviu Ojoga a realizat două intervenții chirurgicale de artroplastie, câte una pentru fiecare articulație a genunchiului, la un interval de 6 luni distanță, deoarece bărbatul suferea de gonartroză bilaterală. Fiecare proteză de genunchi a fost aleasă în funcție de anatomia și gradul de afectare al fiecărui genunchi. Ambele operații s-au desfășurat fără probleme și s-au finalizat cu succes, recuperarea a fost ușoară, pacientul primind permisiunea de a se externa la scurt timp după operație.

Pentru o recuperare optimă, Liviu a urmat și un program de kinetoterapie, iar în prezent bărbatul nu mai știe ce înseamnă durere de genunchi. Se deplasează normal și poate sta în picioare perioade lungi.

La SANADOR, pacienții cu afecțiuni articulare și nu numai au acces la consulturi de specialitate și la investigații imagistice avansate, precum RMN 3 Tesla și CT 128 slice, pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, intervențiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR într-un bloc operator foarte bine dotat, în condiții sporite de siguranță, de medici chirurgi experimentați. Succesul terapeutic este susținut de specialiștii din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I. Pentru o recuperare optimă, pacienții pot opta în continuare pentru serviciile SANADOR, beneficiind de programe de recuperare medicală personalizate, stabilite de medici specialiști cu experiență.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Statul are 1.326 de întreprinderi publice. Anastasiu: ‘Pierdem miliarde cu subvenții. Reforma e urgentă și inevitabilă’ Cine e pe lista neagră

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, întrebat dacă Bolojan îl va schimba din funcţie pe preşedintele ANPC: Urmează a se vedea care vor fi acţiunile procurorilor în perioada următoare. Cazul va fi analizat şi premierul va lua o decizie