Aproximativ 3.000 de cetăţeni francezi au părăsit Libanul şi s-au întors în Franţa

„Până în prezent, există aproximativ, chiar dacă acestea sunt cifre greu de stabilit, 3.000 dintre compatrioţii noştri stabiliţi în Liban care s-au întors în Franţa, dintre care peste 350 au beneficiat de asistenţă pentru repatriere din partea ambasadei” Franţei în coordonare cu Centrul de criză şi sprijin al Quai d’Orsay, a precizat Jean-Noël Barrot.

Aproximativ 23.000 de francezi locuiesc de obicei în Liban.

Pe 9 octombrie, Ministerul francez al Afacerilor Externe a indicat că aproape 50 de francezi aflaţi”în situaţie vulnerabilă” în Liban au fost repatriaţi.

Ministerul anunţase şi organizarea altor zboruri pentru a facilita plecarea francezilor din Liban.

Afirmând că acţionează în sprijinul Hamas, gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului în sudul Libanului pe 8 octombrie 2023, la o zi după atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene în Israel, atac care a declanşat războiul din Gaza.

După mai bine de 11 luni de ciocniri transfrontaliere, armata israeliană şi-a intensificat atacurile aeriene împotriva Hezbollah şi a lansat o ofensivă terestră. Pentru moment, Franţa nu a decis să-şi evacueze cetăţenii din Liban.

Ciucă, după anunțul CE privind PNRR-ul României: ‘Îi cer domnului Ciolacu să explice de urgență ce va face!’

Eli Lilly şi Marea Britanie explorează posibilitatea ca medicamentele pentru obezitate să fie utilizate pentru a reduce şomajul