Aproximativ un milion de persoane au fost strămutate din cauza recentelor lovituri israeliene în Liban

Aproximativ un milion de persoane au fost strămutate de atacurile israeliene în Liban începând de luni, potrivit ministrului responsabil de centrul de gestionare a crizelor de la Beirut.

„Peste 100.000 au fost înregistraţi oficial, dar se estimează că mult mai mulţi – până la 250.000 – se află în adăposturi colective formale şi informale”, a declarat sâmbătă pentru CNN Nasser Yassin, şeful Observatorului crizei din Liban.

„Estimăm că de patru ori mai mulţi au fost direct afectaţi şi/sau strămutaţi în afara adăposturilor”, a adăugat Yassin, care este ministrul mediului din ţară.

Locuitorii de pe ambele părţi ale frontierei dintre Liban şi Israel sunt afectaţi de luni de zile de schimbul de focuri dintre Israel şi Hezbollah, însă oficialii libanezi afirmă că numărul civililor strămutaţi a crescut dramatic în timpul perioadei actuale de intensificare a bombardamentelor israeliene.

Unul dintre obiectivele de război declarate ale Israelului este întoarcerea a zeci de mii de civili strămutaţi în nordul Israelului.

Pandemia de COVID a schimbat radical obiceiurile alimentare ale europenilor: Ce au început să facă oamenii

Fostul premier israelian Naftali Bennett spune că există acum o „oportunitate uriaşă” de a fi eliminată gruparea Hezbollah