Arad: Balastieră închisă de autorităţi, depistată că funcţiona; amenzile se ridică la 250.000 de lei

O balastieră din judeţul Arad care a fost închisă de autorităţi în prima parte a anului pentru că funcţiona ilegal a fost depistată că avea activitate în luna octombrie, astfel că la amenzile iniţiale în cuantum de 150.000 de lei s-a mai aplicat una de 100.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Garda de Mediu Arad, agentul economic cu activităţile de „prelucrare a nisipului şi pietrişului prin procedeul spălare-sortare” şi „extracţia pietrişului şi nisipului” a fost inspectat în primul semestru, când „s-a constatat că funcţiona având autorizaţia de mediu nevizată anual pentru staţia de sortare”.

Totodată, privind activitatea de extracţie agregate minerale, firma depăşise perimetru aprobat.

„Au fost impuse măsuri de interzicerea funcţionării şi aducerea terenului la starea iniţială, cea autorizată, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 150.000 lei”, arată comunicatul.

Zilele trecute, la verificarea măsurilor dispuse iniţial, comisarii au descoperit că agentul economic funcţiona parţial, fiind în activitate cu staţia de sortare. Astfel, s-a dispus din nou oprirea întregii activităţi, iar administratorul a mai primit o amendă de 100.000 de lei. AGERPRES/(AS – autor: Marian Buga, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Sursa foto: Garda de Mediu Arad

Sursa: www.agerpres.ro

Predoiu: Actele de eroism ale militarilor români rămân gravate în memoria colectivă şi reprezintă un exemplu

Constanţa: Pronunţare a Curţii de Apel în dosarul în care arhiepiscopul Teodosie e judecat pentru cumpărare de influenţă