Armata israeliană anunţă că l-a ”eliminat” pe liderul Hezbollah Hassan Nasrallah în atacul de vineri de la Beirut. Hezbollah nu confirmă moartea, ci pierderea contactului. Şeful armatei israeliene ameninţă să ”atingă” pe oricine ameninţă Israelul

Armata israeliană anunţă sâmbătă că l-a ”eliminat” pe liderul mişcării islamiste Hezbollah Hassan Nasrallah într-un atac, vineri, vizând cartierul general al organizaţiei proiraniene la periferia de sud a Beirutului, relatează AFP. (Vom reveni)

”Hassan Nasrallah este mort”, anunţă pe X un purtător de cuvânt al armatei, locotenent-colonelul Nadav Shoshani,

Alt purtător de cuvânt al armatei israeliene, căpitanul David Avraham, a confirmat AFP că liderul mişcării islamiste libaneze Hezbollah a fost ”eliminat”.

”Contactul s-a pierdut” cu liderul Hassan Nasrallah, a declarat sâmbătă AFP o sursă apropiată mişcării – fără să confirmă moartea acestuia, anunţată de către Israel.

”Contactul cu Hassan Nasrallah a fost pierdut de vineri seara”, a declarat această sursă sub protecţia anonimatului.

Şeful Statului major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, ameninţă sâmbătă să ”atingă” orice persoană care ameninţă Israelul, la puţin timp după anunţarea morţii liderului Hezbollah.

”N-am epuizat toate mijloacele de care dispunem. Mesajul este simplu: oricine-i ameninţă pe cetăţenii Israelului, vom ştim cum să-l atingem”, declară generalul Halevi, citat într-un comunicat.

Zeci de imobile de la periferia de sud a Beirutului, un bastion al Hezbollah, bombardat neîncetat de către aviaţia israeliană în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-au surpat, a constatat un forograf AFP.

Unele imobile continuau să ardă sâmbătă dimineaţa, iar fum se ridica în zonă, iar moloz bloca unele străzi, potrivit acestei surse.

Inclusiv posturi de control ale armatei libaneze situate la intrarea în periferie erau goale.

Aviaţia israeliană a bombardat în mod intensiv – toată noaptea de vineri spre sâmbătă – periferia de sud a capitalei libaneze, în cele mai violente raiduri de la războiul devastator de 33 de zile dintre Israel şi Hezbollah în 2006.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, colonelul Avichai Adraee, a publicat pe X apeluri la evacuarea mai multor cartiere, în care acuza că în ele se află depozite de armament ale Hezbollah – în imobile locuite.

Hezbollahul a dezminţit prezenţa vreunui depozit de armament în imobile locuite.

Vineri seara, Israelul a anunţat că a bombardat, la periferia de sud a Beirutului, ”cartierul general” al Hezbollah.

Armata israeliană a anunţat sâmbără că a desfăşurat ”atacuri de anvergură” vizând ”zeci de ţinte” ale mişcării isramiste armate proiraniene.

Ea a anunţat că o rachete de tip sol-sol  a fost trasă dinspre Liban şi că a căzut într-o zonă nelocuită în centrul Israelului.

”În ultimele două ore, (armata) a desfăşurat atacuri de anvergură vizând zeci de ţinte (…) aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah în regiunea Bekaa (est) şi în diverse zone din sudul Libanului”, anunţa ea într-un comunicat.

Ea a anunţat de asemenea că l-a ”eliminat”, în noaptea de vineri spre sâmbătă pe liderul Hamas în sudul Siriei Ahmad Muhammad Fahd.

Tenis/Dopaj: WADA a făcut apel în cazul lui Jannik Sinner şi cere suspendarea italianului

Apele Române continuă intervenţiile în zonele vulnerabile / Diguri provizorii pentru a stopa apa în cazul unei breşe / Peste 400 de saci pe braţul Borcea / Debitul Dunării poate ajunge la 9500 mc/s.