Armata română intră în altă eră: țara noastră ar putea produce drone militare până la finalul acestui an (surse)

De asemenea, sunt discuţii avansate pentru producerea de muniţii de calibrul 155 mm prin mecanismul Foreign Military Financing al Statelor Unite, dar şi în România.

Noul mecanism de finanţare pentru apărare pregătit la nivelul UE „va crea oportunitatea ca România să dezvolte noi capacităţi de producţie”, arată respectivele surse.

Estimarea este că anul acesta, România va continua să îşi îmbunătăţească infrastructura de apărare şi va aloca o parte semnificativă din bugetul Apărării pentru achiziţii şi modernizare.

Este un angajament clar că România va depăşi pragul minim recomandat de 20% pentru achiziţii, prin alocarea a 30%, consolidând astfel capabilităţile forţelor sale armate şi întărind securitatea naţională şi regională.

În calitate de beneficiar al produselor dezvoltate de industria naţională sau europeană de apărare, se poate declara interesul MApN pentru includerea industriei autohtone de apărare în lanţurile globale de aprovizionare, mai ales în prezent, „când există stimulente financiare ale UE, pentru a coopera cu celelalte state membre, în vederea consolidării bazei tehnologice şi industriale europene”, precizează sursele din Apărare.

Crin Antonescu, candidatul stabilității. Sociologul Gelu Duminică identifică cinci tipologii de candidați și explică opțiunile românilor

Patriarhul Daniel: ‘Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne cheamă pe toţi să arătăm în jurul nostru iubire smerită şi milostivă, iertare, pace şi bucurie’