Asistentă cercetată după ce ar fi vândut medicamente şi instrumente medicale din spitalul de stat unde lucra

O asistentă de la Spitalul Municipal Mangalia este cercetată penal pentru delapidare după ce şi-ar fi însuşit din gestiunea unităţii medicamente şi instrumente medicale pe care, ulterior, le-ar fi comercializat.

 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, poliţiştii au efectuat, luni, o percheziţie domiciliară într-un dosar ce vizează comiterea infracţiunii de delapidare.

„În cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 21 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de delapidare”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Constanţa.

Din cercetările efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie 2020 – septembrie 2023, o femeie, de 39 de ani, angajată în cadrul unei unităţi medicale, din judeţul Constanţa, şi-ar fi însuşit din gestiunea unităţii medicamente şi instrumente medicale, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat, cauzând astfel un prejudiciu unităţii spitaliceşti.

Operațiunea JUPITER

„În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, un laptop şi un telefon mobil”, se mai spune în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, potrivit Agerpres.

Conform unor surse judiciare, este vorba de o asistentă medicală care lucrează la Spitalul Municipal Mangalia.

Mircea Geoană, după votul din Republica Moldova: O confruntare acerbă între forțele proeuropene și influența malignă a Rusiei

Congresul CORESTA 2024: Oportunități de colaborare pentru reducerea riscurilor asociate fumatului