Asociaţia Energia Inteligentă lansează miercuri cea de-a doua ediţie a proiectului ”Case cu Căldură”

Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) lansează miercuri cea de-a doua ediţie a proiectului „Case cu Căldură”, care îşi propune să vină în sprijinul unor familii aflate în dificultate, prin distribuirea de lemne de foc necesare încălzirii locuinţelor pe timp de iarnă.

„Acţiunea noastră va dezvălui o altă faţă a Bucureştiului, un oraş al contrastelor, unde există locuinţe care se încălzesc cu lemne de foc, locuite de oameni care trăiesc la limita sărăciei”, susţin organizatorii.

În cadrul acestei acţiuni va fi lansat Registrul Caselor fără Căldură, realizat de AEI în parteneriat cu Crucea Roşie Română, o situaţie la nivel naţional structurată pe judeţe, a locuinţelor care folosesc ca sursă de încălzire sobe pe lemne, locuite de persoane sau familii vulnerabile precum bătrâni, persoane cu handicap, familii monoparentale sau familii cu numeroşi copii şi posibilităţi materiale reduse.

Cea de-a doua ediţie a proiectului „Case cu Căldură” va debuta odată cu livrarea lemnelor de foc către prima casă beneficiară a acestui program situată în sectorul 3 al Capitalei.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi directorul general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie România, Adrian Halpert, vor participa la această acţiune iniţiată de AEI.

„Vrem să aducem o rază de speranţă acestor oameni, care nu au cu ce să se încălzească, dar şi să prevenim taierea la întâmplare a pădurilor, şi mai ales să reducem emisiile de CO2 în atmosfera urmare a folosirii lemnului verde, adesea procurat ilegal în perioada rece”, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei Energia Inteligentă.AGERPRES/(AS – editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Operaţiunea ‘Jupiter’/ 340 de percheziţii domiciliare – miercuri dimineaţa

Tomac: Ţara aceasta aşteaptă, domnule Ciucă! Faceţi un pas în spate şi susţineţi-l pe Ludovic Orban. Numai astfel dreapta va putea fi cu adevărat unificată, în jurul celui mai bun candidat