Atac dur al PNL la ministrul PSD Câciu: să iasă din lumea basmelor și să oprească fabulațiile

Contre dure între PNL și PSD pe tema blocării a peste un miliard de euro fonduri din PNRR. Virgil Popescu, fost ministru al Energiei și actualmente europarlamentar PNL îi transmite ministrului Adrian Câciu că are soluția pe masă și nu face nimic de un an și jumătate.

”Culmea ipocriziei este chiar la ministrul Câciu care spune acum, citez: ”atunci când vom analiza …  vom găsi soluţia juridică de aşa manieră încât statul să nu trebuiască să plătească daune.” Într-un an și jumătate de când conduci negocierile cu CE, pe PNRR, ce ai făcut, domnule ministru Câciu? De ce nu ați refăcut procedurile, fix pe OUG 109? Legea vă permite să folosiți votul cumulativ pentru schimbarea CA-urilor”, arată Virgil Popescu într-o postare pe rețelele de socializare.

Fostul ministru PNL Virgil Popescu declară că PSD este în culpă totală în situația blocării fondurilor din PNRR și acum încercă cu disperare să își acopere vina.

”PSD a înființat o superagenție pentru măsurarea eficienței companiilor de stat, inclusiv organizarea procedurilor de selecție (AMEPIP). Paradoxul pesedist este următorul: PSD și-a impus oamenii la AMEPIP, fapt sancționat și sesizat de Comisia Europeană. Deci agenția care trebuia să deruleze procedurile de selecție transparente pentru companiile de stat cu persoane independente dpdv. politic, avea în sine o conducere politizată” scrie Virgil Popescu.

Soluția ar fi deja pe masa PSD care ar putea să se folosească de legislația în vigoare pentru a demite in corpore CA-urile care sunt identificate cu probleme de politizare de către Comisia Europeană. Doar că, explică Virgil Popescu asta ar însemna ca PSD să-și piardă oamenii impuși în aceste CA-uri.

”Vă este frică să nu pierdeți toți pesediștii implantați în CA-urile companiilor de stat, de la Transelectrica și până la Oil Terminal, să nu mai pomenim de cele din transporturi, unde văd că modelul ales este cel al demisiilor. Ați văzut vreun pesedist să își dea demisia?”, arată Virgil Popescu.

În context, reamintim că numirea conducerii AMEPIP precum și mai multe numiri ”politice” pentru companii din Transporturi și Energie stau la baza motivației Comisiei de a respinge, parțial cererea de plată nr. 3 din PNRR. Dacă adăugăm și reducerea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi, obiectiv neîndeplinit, putem ajunge să pierdem 1.1 miliarde de euro din fondurile pe care le-am cerut pentru diverse obiective din PNRR.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Silviu Predoiu, despre legătura sa cu Securitatea: ‘Aceste date au fost întotdeauna publice!’

Motorul economic al Europei, sătul de războiul din Ucraina: Scholz vrea negocieri cu Putin