Atletism: Eliud Kipchoge revine în competiţie după pierderea aurului olimpic la Paris

Kenyanul Eliud Kipchoge, dublu campion olimpic la maraton, la Rio 2016 şi Tokyo 2021, va participa pe 1 decembrie la cursa de 10 km organizată cu ocazia maratonului de la Bangkok, în calitate de ambasador al Thailandei pentru a promova ţara asiatică drept destinaţie turistică pentru atletism, conform EFE.

După ce a trăit „cel mai rău maraton” din cariera sa la Jocurile Olimpice de la Paris, în care nu a terminat cursa şi a ajuns să se retragă, Kipchoge, care împlineşte 40 de ani pe 5 noiembrie, a reluat antrenamentele în urmă cu câteva săptămâni, în căutarea unor noi motivaţii pentru viitor.

Următoarea cursă a lui Kipchoge, component al NN Running Team, va fi la Bangkok, în urma unei alianţe între echipa sa şi Autoritatea de Turism din Thailanda.

În total, 33.000 de alergători vor participa la cursa de 10 km de la Bangkok.

„Am călătorit frecvent în Asia şi împărtăşesc marile ambiţii de a creşte atletismul ca sport, pentru a face oamenii mai fericiţi şi mai sănătoşi. Există un potenţial extraordinar în lumea atletismului asiatic şi sunt fericit să încep să lucrez împreună cu Amazing Thailand pentru a-l promova în regiunea asiatică”, a afirmat Kipchoge după anunţul participării sale.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

CFR SA – De luni, încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeş

Pe drumul longevității: provocări și bune practici în îmbătrânirea activă