Au crezut că beau apă sființită, dar s-au înșelat grav: ce era de fapt lichidul miraculos care picura

Videoclipuri șocante care arată zeci de persoane de la templul Shri Banke Bihari din orașul Vrindavan stând la coadă în fața unei statui de elefant montată pe perete pentru a bea lichidul care se scurge din aceasta au adus din nou în lumina reflectoarelor bariera dintre devotamentul religios și gândirea critică sau chiar bunul simț.

S-a raportat că toți acești oameni credeau că lichidul este Charan Amrit (apă sacră de la picioarele Domnului Krishna), când de fapt era doar condens de la unitatea de aer condiționat a templului. Autoritățile templului au emis o clarificare pentru a-i convinge pe oameni să nu mai bea lichidul picurat.

„Respectăm credința pe care oamenii o au în Dumnezeu, dar este esențial să îi informăm”, a declarat Dinesh Goswami, un sevak al templului . Apa pe care ei o cred a fi „Charan Amrit” este de fapt doar apă de la AC. Adevăratul „Charan Amrit” ar conține ingrediente precum Tulsi și petale de trandafir.”

Consumul de condens din aerul condiționat poate părea inofensiv, dar experții avertizează că aparatele de aer condiționat adăpostesc tot felul de bacterii și ciuperci care pot cauza probleme grave de sănătate.

În timp ce unii au lăudat credința neclintită a credincioșilor, alții i-au criticat pentru că au fost atât de creduli încât au confundat condensul din aerul condiționat cu un miracol din viața reală. La aflarea adevărului, mulți dintre devoții care așteptau să încerce așa-numitul Charan Amrit au fost dezamăgiți și, în cele din urmă, au dat vina pe templu pentru că nu le-a explicat „miracolul”.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Alertă în Europa: se pregătesc mișcări militare majore și o posibilă recrutare în masă

Curtea Constituţională a decis că articole din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii sunt neconstituţionale