Au fost semnate contracte de finanţare pentru stadioanele „Gheorghe Hagi” şi „Nicolae Dobrin” şi a unui patinoar artificial. Ciolacu: Noile baze sportive vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelenţa sportivă în România

Premierul Marcel Ciolacu a participat luni, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanţare pentru realizarea stadioanelor „Gheorghe Hagi” şi „Nicolae Dobrin”, precum şi a unui patinoar artificial. Cele trei obiective de infrastructură sportivă au o valoare totală de peste un miliard de lei şi sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

”Aceste investiţii subliniază angajamentul ferm al Guvernului pe care îl conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive şi a sportului de masă. Noile baze sportive vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelenţa sportivă în România. La nivelul Guvernului vom continua să investim în sport şi în infrastructura sportivă, dar vom veni şi cu programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru toţi tinerii din România”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat oficial.

“Cele trei obiective de investiţii vizează dezvoltarea, modernizarea şi alinierea infrastructurii sportive la standarde europene, cu impact major asupra locuitorilor, sportivilor şi suporterilor cluburilor din Constanţa, Piteşti şi Sfântu Gheorghe, dar nu numai! Sportul înseamnă sănătate, disciplină şi echilibru, iar noi încurajăm practicarea sportului şi performanţa! Astfel, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, sprijină infrastructura sportivă în toate regiunile României şi în toate ramurile sportive”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

Potrivit Executivului, prima investiţie vizează construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în Municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, care va avea o capacitate de 18.000 locuri, o suprafaţă desfăşurată de circa 64.000 mp, va cuprinde un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pista cu 6 culoare) cu o tribună de circa 1.000 locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament şi amenajări exterioare. Valoarea contractului depăşeşte 490 de milioane lei şi are o durată de proiectare şi execuţie de 28 de luni.

Al doilea stadion, „Nicolae Dobrin”, va fi construit în Municipiul Piteşti, judeţul Argeş, va avea capacitatea de 15.200 de locuri şi suprafaţă desfăşurată de peste 71.000 mp. Alături de noul stadion de fotbal, va fi realizat şi Centrul de copii şi juniori FC Argeş şi vor fi construite spaţii de antrenament pentru sporturi conexe precum lupte, box, judo, karate, spaţii de birouri, de parcare, comerciale şi de expunere, dar şi zone de alimentaţie publică. Valoarea contractului este de circa 372 de milioane lei, cu o durată de proiectare şi execuţie de 43 de luni.

Ambele stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4, a arătat Guvernul.

Al treilea obiectiv de investiţii este un patinoar artificial, care va fi construit în Municipiul Sfântu Gheorghe, din judeţul Covasna. Acesta va avea o suprafaţă desfăşurată de peste 12.000 mp şi o capacitate de peste 2.100 de locuri în tribune.

Patinoarul va fi dotat cu un centru medical şi de metodologie sportivă, va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale la standardele cele mai moderne, promovând astfel atât sportul de performanţă, cât şi cel de masă. Valoarea acestui contract este de circa 245 milioane lei, cu o durată de proiectare şi execuţie de 40 de luni, subliniază comunicatul oficial.

La ceremonia de semnare a contractelor de finanţare pentru cele trei obiective de investiţii sportive au participat, alături de premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, vicepremierul Marian Neacşu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătraşcoiu, consilierul onorific al premierului Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Kelemen Hunor, membru al Parlamentului României, primarul municipiului Piteşti Cristian Gentea, primarul municipiului Constanţa, Virgil Chiţac, primarul oraşului Sfântul Gheorghe, Árpád-András Antal, reprezentanţii firmelor de construcţii care au semnat contractele de realizare a investiţiilor.

Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câştigat alegerile din Austria: Putem spune ”Adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot

Putin l-a promovat pe Aleksei Diumin, fostul său bodyguard, în Consiliul de Securitate al ţării, sporind speculaţiile că acesta ar putea fi succesorul său