Au fost semnate contractele de investiţii pentru două stadioane din Hunedoara şi Bucureşti, semnate în prezenta premierului şi a ministrului Dezvoltării/ Ciolacu: Cele două proiecte sunt adevărate ancore de dezvoltare comunitară

Contractele de investiţii pentru „Complex Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara” şi „Noua Arenă multifuncţională” Dinamo au fost semnate, miercuri, în prezenta premierului Marcel Ciolacu şi a ministrului Dezvoltării, Cseke Attila. Ciolacu a declarat că cele două proiecte reprezintă „mai mult decât stadioane ultramoderne, sunt adevărate ancore de dezvoltare comunitară”.

„Cele două proiecte reprezintă mai mult decât stadioane ultramoderne, sunt adevărate ancore de dezvoltare comunitară. Construim în ambele cazuri câte un Complex Sportiv de nivel european, cu multiple beneficii pentru comunitate, în special pentru familiile tinere cu copii. În ambele situaţii, vom vedea o revitalizare a zonei respective şi creşterea investiţiilor care vor sprijini economia locală, generând locuri de muncă şi dezvoltare urbanistică”, a declarat MArcel Ciolacu.

Premierul consideră că, „până la urmă”, prin aceste proiecte se face şi „un act de dreptate”, ţinând cont că ambele cluburi, Corvinul Hunedoara şi Dinamo Bucureşti, sunt cluburi de „istorie şi palmares” în sportul românesc.

„Până la urmă, facem şi un act de dreptate, restabilind poziţiei Hunedoarei drept important centru naţional al talentelor sportive. Este un pas important pentru a reînvia tradiţia fotbalistică locală. Ne amintim că, acum aproape 50 de ani, la Corvinul, făcea tânărul antrenor Mircea Lucescu o echipă senzaţională, care se bătea de la egal la egal cu Steaua şi Dinamo, cu mari jucători precum Klein, Andone, Gabor şi mulţi alţii. Infrastructura modernă de antrenament şi competiţii va facilita dezvoltarea tinerelor talente locale, oferindu-le condiţii optime pentru performanţă”, a spus Ciolacu.

Despre noua arenă de la Dinamo, premierul a spus că este vorba de „o promisiune veche făcută comunităţii şi mai ales suporterilor echipei” de el, de ministrul de Interne şi de primarul Rareş Hopincă.

„Noua arenă nu va fi doar un spaţiu sportiv, ci un hub pentru dezvoltare urbană, care poate transforma Sectorul 2 într-un punct de interes major pentru întreaga comunitate. Este o investiţie care va modela viitorul întregului sector 2 deoarece va produce alte efecte majore: revitalizarea infrastructurii locale, atrăgând investiţii şi noi oportunităţi economice, creşterea atractivităţii zonei prin dezvoltarea unei arene moderne şi pentru competiţii sportive, cât şi pentru concerte sau alte evenimente, crearea unor noi locuri de muncă în domenii variate, de la administrarea stadionului până la turism, divertisment şi retail, modernizarea transportului şi accesibilităţii, facilitând conexiunea dintre stadion şi restul oraşului”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a anunţat că stadionul Dinamo este „ultimul construit în centrul Capitalei” pentru a nu mai îngreuna traficul, următoarele urmând să fie realizate la periferie.

„Din punctul meu de vedere, este ultimul stadion care se mai construieşte. Din acest moment, cred că toate dezvoltările ulterioare vor trebui făcute în periferie, astfel încât să nu mai îngreuneze traficul. E pe o arteră principală, pe Ştefan cel Mare, dar nu puteam să construim stadionul Dinamo decât în acel loc. Mai e construcţia aia pe stânga, la intrare, în litigiu, dar sunt ferm convins că domnul ministru va găsi resursele să rezolvăm şi acea problemă. Mă bucur mult că m-am ţinut de cuvânt cu această promisiune”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Elena Lasconi: Un tânăr de 20 de ani a murit din cauza drogurilor – se drogase live pe TikTok. Ce fac, totuşi, autorităţile române? În prima şedinţă a CSAT, ca preşedinte al ţării, voi pune problema drogurilor pe masă!

Primăria Timişoara cere despăgubiri unei asocieri de firme pentru prejudiciul cauzat de nefinalizarea lucrărilor la Turnul de Apă din Iosefin/ Administraţia locală a pierdut o finanţare de 2 milioane de euro şi trebuie să înapoieze aceşti bani