Aur pentru Australia în proba de ştafetă mixtă la Mondialele de la Zurich

Echipa Australiei, alcătuită din Grace Brown, campioană mondială duminică la contratimp, Brodie Chapman, Ruby Roseman-Gannon, Jay Vine, Ben O’Connor şi Michael Matthews, a fost cronometrată în 1 h 12 min 52 sec. Ea a devansat cu numai 85 de sutimi de secundă echipa Germaniei, ai cărei componenţi au fost Antonia Niedermaier, Franziska Koch, Liane Lippert, Marco Brenner, Miguel Heidemann şi Maximilian Schachmann.

Italia (Elisa Longo Borghini, Soraya Paladin, Gaia Realini, Filippo Ganna, Edoardo Affini, Mattia Cattaneo) a completat podiumul, la 8 secunde de Australia.

Pe locul 4, la 23 de secunde, a fost Franţa, vicecampioana ediţiei trecute.

Elveţia, medaliată cu aur în această probă la ultimele două ediţii ale Mondialelor, nu a putut conta pe Stefan Kung şi Marlen Reusser şi a încheiat pe un dezamăgitor loc 8.

Este primul titlu mondial pentru Australia în această probă apărută recent, în 2019, la Campionatele Mondiale şi Europene, Proba reuneşte trei bărbaţi, urmaţi de trei femei pentru fiecare echipă.

Duminică, Grace Brown a devenit prima femeie care cucereşte în acelaşi an titlul olimpic şi cel mondial la contratimp. Australianca are un ultim sezon de vis, în care a fost învingătoare şi în marea clasică belgiană Liege-Bastogne-Liege. Până în acest an, cele mai mari succese ale sale au fost un loc doi la contratimp la Mondialele din 2023 de la Glasgow şi un loc 4 la JO 2020 de la Tokyo.

Macron, la ONU: Lumea are nevoie de reguli

Corvinul Hunedoara a câştigat şi restanţa din etapa a doua, scor 2-1 cu Unirea Ungheni