Auto – F1: Max Verstappen, sancţionat pentru folosirea unui limbaj vulgar într-o conferinţă de presă

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, a fost sancţionat vineri de comisari pentru limbajul vulgar folosit într-o conferinţă de presă, înaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Singapore, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Deşi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) impune amenzi acest gen de cazuri, triplul campion mondial a fost condamnat ”să efectueze muncă în folosul comunităţii”, fără a se preciza natura acestuia.

Întrebat despre motivul pentru care coechipierul său mexican Sergio Perez a fost mai rapid decât el în weekendul trecut, în Azerbaidjan, Verstappen a răspuns: ”Nu ştiu, reglaje diferite. De când au început calificările am ştiut că maşina era de rahat (‘the car was fucked’, în engleză)”.

Comisarii de Formula 1 au precizat că au impus această sancţiune deoarece acest subiect a fost deja abordat de mai multe ori şi au fost impuse amenzi, dar de data aceasta au dorit să meargă mai departe.

Decizia nu este străină de cererea preşedintelui FIA, Mohammed Ben Sulayem, de a pune capăt înjurăturilor difuzate ân direct la televiziune.

Într-un interviu acordat site-ului de specialitate www.motorsport.com, difuzat joi, conducătorul FIA a făcut un apel la reducerea vulgarităţilor.

”Trebuie să facem diferenţa între sportul nostru, automobilism şi rap. Nu suntem rapperi. Ei spun cuvântul care începe cu F (fuck, n. red.) de câte ori pe minut? Noi nu facem asta. Ei sunt ceea ce sunt, iar noi suntem ce suntem”, a spus Ben Sulayem.

Declaraţia preşedintelui FIA a fost criticată de multiplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes), care a indicat existenţa unui ”element rasist”.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Alertă – VIDEO România se pregătește pentru o viitură majoră pe Dunăre: Când ar urma să aibă loc

Fotbal: Haţegan, delegat ca arbitru asistent video la meciul Al-Ain – Auckland City, din Cupa Intercontinentală