Auto – F1: Olandezul Max Verstappen spune că nu are de gând să părăsească echipa Red Bull

Triplul campion mondial de Formula 1, olandezul Max Verstappen, „intenţionează în mod clar” să rămână la Red Bull, în ciuda situaţiei mai dificile prin care trece echipa austriacă în prezent. El a declarat asta într-un interviu pentru AFP, înaintea Marelui Premiu al Mexicului programat duminică.

„Celelalte echipe au recuperat, au făcut o treabă foarte bună, şi-au înţeles maşina”, a explicat olandezul, în prezent lider în campionatul mondial, care a menţionat că are „un contract pe termen lung cu echipa” până în 2028.

În prezent, olandezul este lider în clasamentul general al Formula 1, după 19 din cele 24 de etape ale Campionatului mondial, cu 354 puncte, urmat de britanicul Lando Norris (297 pct.) şi monegascul Charles Leclerc (275 pct.). Echipa Red Bull însă este pe poziţia a 2-a în clasamentul constructorilor, cu 504 pct, în urma celor de la McLaren-Mercedes (544 pct).

În septembrie, Verstappen sugera o retragere timpurie din Formula 1, dacă forul de conducere al sportului îl împiedică „să se distreze şi să fie el însuşi”. Triplul campion mondial a fost sancţionat cu muncă în folosul comunităţii la Federaţia internaţională de automobilism (FIA), după ce a folosit o înjurătură la conferinţa de presă a Marelui Premiu al Singapore.

Sancţiunea, descrisă de olandez ca ”super prostească”, l-a determinat pe Verstappen să dea doar răspunsuri concise în cadrul conferinţelor de presă ale FIA şi să se întâlnească cu reporterii într-o zonă de la boxe.

Verstappen a adăugat că a simţit că este împiedicat să fie autentic: ”Dacă nu poţi fi cu adevărat tu însuţi, la maxim, atunci este mai bine să nu vorbeşti. Asta nu-şi doreşte nimeni, pentru că atunci devii un robot şi nu ar trebui să se ajungă la asta în sport”. AGERPRES/(AS- editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Rugby: Trei candidaţi pentru preşedinţia Federaţiei internaţionale

Concordia a pârât Guvernul Ciolacu la Reuters: Companiile românești se tem că impozitele vor exploda după alegeri