Autorităţile franceze au rechemat de pe piaţă sticle metalice pentru apă cu marca Paris 2024 care conţineau niveluri excesive ale substanţei bisfenol A

Autorităţile franceze au rechemat de pe piaţă sticle metalice pentru apă cu marca Paris 2024 care conţineau niveluri excesive de perturbator endocrin bisfenol A, cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice, transmite Reuters.

Sticlele, fabricate de compania franceză Vilac, conţin niveluri ale substanţei chimice bisfenol A care ”nu sunt conforme cu reglementările”, a spus site-ul guvernamental Rappel Conso.

Sticlele, care au fost vândute în Franţa de la sfârşitul lunii august 2023 până la începutul lunii iunie, nu mai apar pe magazinul online Vilac.

Bisfenolul A a fost interzis în Franţa din 2015, după ce a fost asociat cu probleme de sănătate, inclusiv cancerul de sân şi infertilitatea.

Reprezentanţii Vilac nu au fost disponibili pentru comentarii în afara orelor de lucru, în timp ce oficialii Paris 2024 nu au putut spune câte sticle au fost rechemate.

 

Luminiţa Odobescu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – Agenda discuţiilor

Spania: Zeci de mii de locuitori din Mallorca au manifestat împotriva turismului excesiv